11.1 C
București
joi, martie 23, 2023

Analize și Trenduri – Apar două noi fabrici în România! Un gigant investește în țara noastră – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vești bune pentru România! Grupul Knauf, unul din principalii producători de materiale de construcție din Europa, este gata să investească peste 200 de milioane de euro în România.

Grupul Knauf derulează o investiţie de peste 200 de milioane de euro pe piaţa locală.

Una dintre fabrici se va afla în localitatea Târnăveni din judeţul Mureş şi implică o investiţie de peste 135 de milioane de euro.

Grupul Knauf este unul din principalii producători de materiale de construcție atat din Europa cât și din întreaga lume. Din acest grup fac parte companiile Knauf Insulation România şi Knauf Gips. Knauf Insulation se numără printre cei mai mari producători din lume de soluții de izolație.

Knauf, investiție de 200 de milioane de euro

Grupul Knauf derulează o investiţie de peste 200 de milioane de euro pe piaţa locală. Compania are în plan construirea a două fabrici noi, în judeţele Mureş şi Cluj, unde va produce materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice. Împreună, cele două fabrici vor angaja peste 200 de oameni.

Una dintre fabrici se va afla în localitatea Târnăveni din judeţul Mureş şi implică o investiţie de peste 135 de milioane de euro. La începutul acestui an, Knauf Insulation a cumpărat fabrica de vată minerală Gecsat din Târnăveni, iar între timp, unitatea de producţie a intrat într-un proces amplu de retehnolo­gizare şi modernizare.

În prima etapă a dezvoltării din Mureş, s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea şi retehnologizarea fabricii existente, pentru a creşte producţia de la 7.000 de tone de vată minerală pe an la 10.000 de tone. Noua unitate de producţie din Târnăveni, care va fi gata în 2024, va crea peste 100 de locuri de muncă şi va avea o producţie anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală.

„Am ales să investim în România, deoarece este o piaţă stabilă, mare şi în creştere, iar aici vom avea una dintre cele mai mari şi mai moderne fabrici din grupul nostru.”, a spus Radek Bedrna, managing director Knauf Insulation pentru Europa de Est.

Investiție de 76 de milioane de euro în Cluj

A doua fabrică construită de Knauf va fi în Huedin, judeţul Cluj, şi va implica o investiţie de 76 de milioane de euro. În noua unitate de producţie se vor produce gips-carton şi profile metalice. Lucrările de construcţie vor începe în 2023, iar producţia este planificat să fie demarată în a doua jumătate a anului 2024, implicând angajarea a 100 de oameni.

În acest an Knauf Insulation a aplicat pentru un ajutor de stat în va­loare de 90 de milioane de lei, iar Knauf Gips, la alte două ajutoare de stat – unul în valoare de 72,9 milioane de lei, iar celălalt în valoare de 8,7 milioane de lei, potrivit listei privind rezultatele procesului de selecţie a cererilor de acord pentru finanţare înregistrate în cadrul schemei de ajutor de stat, publicate de Ministerul de Finanţe.

Împreună, proiectele de investiţii pen­tru care a aplicat Knauf în vederea obţinerii ajutoarelor de stat au o valoare de circa 998 de milioane de lei.

Knauf are peste 40.000 de angajați

La nivel mondial, Knauf Group are aproximativ 40.000 de angajaţi care lucrează în peste 90 de ţări şi peste 300 de fabrici. Grupul a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de peste 12,5 miliarde de euro. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 şi este un business de familie.

În 2021, Knauf Insulation a avut în România o cifră de afaceri de 94,7 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, un profit de 7,9 milioane de lei – de peste două ori mai mare, şi un număr mediu de 16 angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania Knauf Gips a avut anul trecut afaceri de 198 de milioane de lei, profit de 16 milioane de lei şi 70 de angajaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!