21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Analize și Trenduri – Aproximativ 93% dintre angajaţi consideră că munca la nivel internaţional le-ar „schimba viaţa” – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproximativ 93% dintre angajați afirmă că munca la nivel internațional le-ar "schimba viața", această experiență fiind considerată principalul beneficiu, urmată de dezvoltarea carierei și de dobândirea unei mentalități globale, arată studiul EY 2023 Mobility Reimagined Survey, ciyay de Agerpres.

Studiul a sondat opiniile a peste 1.000 de profesioniști din domeniul resurselor umane (HR) și al mobilității și ale angajaților mobili din 16 țări și șase sectoare cheie, abordând diverse forme de misiuni de mobilitate transfrontalieră, inclusiv relocarea angajaților pentru muncă...

Aproximativ 90% dintre angajații intervievați ar accepta o misiune pe termen scurt, fără a-și muta familiile, pentru a răspunde unei nevoi de afaceri, în timp ce 88% sunt deschiși la oportunități transfrontaliere pe termen mai lung, în circumstanțele potrivite.

Aproximativ 93% dintre angajaţi afirmă că munca la nivel internaţional le-ar „schimba viaţa”, această experienţă fiind considerată principalul beneficiu, urmată de dezvoltarea carierei şi de dobândirea unei mentalităţi globale, arată studiul EY 2023 Mobility Reimagined Survey, ciyay de Agerpres. Rezultatele sondajului EY, dar şi implicaţiile fiscale, inclusiv cele de asigurări sociale, din perspectivă imigraţionistă şi de legislaţie, generate de aceste variante reinterpretate ale muncii, au fost dezbătute împreună cu reprezentanţii autorităţilor competente din România în cadrul Conferinţei de Mobilitate organizate de EY România.

Studiul a sondat opiniile a peste 1.000 de profesionişti din domeniul resurselor umane (HR) şi al mobilităţii şi ale angajaţilor mobili din 16 ţări şi şase sectoare cheie, abordând diverse forme de misiuni de mobilitate transfrontalieră, inclusiv relocarea angajaţilor pentru muncă, călătorii de afaceri, navetă şi muncă hibridă/la distanţă.

Aproximativ 90% dintre angajaţii intervievaţi ar accepta o misiune pe termen scurt, fără a-şi muta familiile, pentru a răspunde unei nevoi de afaceri, în timp ce 88% sunt deschişi la oportunităţi transfrontaliere pe termen mai lung, în circumstanţele potrivite.

Între timp, 88% dintre profesioniştii în resurse umane spun că angajatorii consideră mobilitatea ca o soluţie pentru a aborda deficitul de talente la nivel global, iar 90% dintre aceştia intenţionează să menţină sau să crească sfera de mobilitate a organizaţiei în următorii trei ani.

Totodată, organizaţiile văd, de asemenea, valoarea flexibilităţii şi a mobilităţii la locul de muncă pentru a-şi atinge obiectivele de diversitate, egalitate şi incluziune (DE&I), şase din zece (61%) spunând că aceasta oferă oportunităţi de dezvoltare pentru grupurile subreprezentate.

În timp ce 3 din 4 angajatori (74%) consideră că mobilitatea este crucială pentru continuitatea afacerii, mai puţin de jumătate (47%) spun că au o politică de mobilitate coerentă la nivel global care abordează opţiuni precum mobilitatea hibridă, relocarea sau proiectele temporare.

„În ultimii trei ani, flexibilitatea relaţiilor de muncă a căpătat o amploare nebănuită anterior, iar munca de la distanţă sau în format hibrid a devenit un mod de viaţă. În acest timp, mobilitatea transnaţională este văzută de către angajaţi ca fiind „oportunitatea vieţii” pentru dezvoltarea personală şi profesională”, a afirmat Claudia Sofianu, partener, liderul Departamentului Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

La rândul său, Stela Andrei, partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale în cadrul companiei, a afirmat că mobilitatea atrage implicaţii fiscale şi interes din partea autorităţilor. „Schimbul de informaţii va fi un instrument important în identificarea potenţialei neconformări. Campaniile de control anunţate de ANAF şi interesul din ce în ce mai crescut şi din partea autorităţilor străine în acest sens sunt aspecte la care cu siguranţă trebuie să fie atenţi atât angajatorii, cât şi angajaţii. Astfel, implementarea unor proceduri interne privind detaşarea, workation/telemuncă şi alte noi modalităţi de lucru devin extrem de importante”, a subliniat Stela Andrei.

Conform sursei citate, organizaţiile se confruntă cu un nou set de riscuri în cadrul programelor de mobilitate transfrontalieră.

Angajatorii se confruntă cu diverse riscuri atunci când îşi activează programele de mobilitate transfrontalieră, pe care angajaţii sunt mai puţin susceptibili să le vadă. Cel mai prezent pe radarul echipelor de resurse umane este riscul cibernetic, citat de 83% dintre respondenţi, urmat de pierderea supravegherii managementului (79%) şi de confidenţialitatea datelor (78%), precum şi de capacitatea de a plasa angajaţii pe o nouă poziţie la întoarcere (78%) – o preocupare pe care angajaţii ar putea dori să o abordeze înainte de a face mutarea.

Cu toate acestea, există o lipsă de pregătire pentru a face faţă riscurilor care rezultă, doar 29% dintre aceştia considerând că pot face faţă riscurilor geopolitice.

În plus, mulţi angajaţi nu reuşesc să recunoască riscurile potenţiale legate de deplasările transfrontaliere. În comparaţie cu angajatorii, în medie cu 18% mai puţini angajaţi sunt susceptibili să realizeze nivelurile de risc moderat/semnificativ implicate de experienţele internaţionale.

„Cadrul legal european în privinţa securităţii sociale trebuie în permanenţă actualizat, având în vedere realităţile din piaţa muncii post-pandemie, în care majoritatea angajaţilor aspiră către o experienţă profesională internaţională, nemaiavând limitări în alegerea locaţiei de unde lucrează”, a afirmat Corina Mîndoiu, partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

Totodată, organizaţiile intenţionează să investească în digitalizarea proceselor de mobilitate, pe măsură ce cererea creşte. Mai mult de două treimi (67%) dintre acestea se aşteaptă să îşi mărească investiţiile în tehnologia şi digitalizarea mobilităţii în următorii cinci ani, în timp ce 92% sunt de acord că digitalizarea funcţiei de mobilitate este benefică pentru mai multe sarcini şi fluxuri de lucru.

În medie, doar 35% dintre respondenţi spun că organizaţia lor a digitalizat procesele cheie.

Sondajul inaugural EY 2023 Mobility Reimagined Survey relevă faptul că misiunile transfrontaliere schimbă viaţa angajaţilor şi sunt generatoare de valoare pentru organizaţii. Sondajul a fost realizat în decembrie 2022 şi a primit răspunsuri de la 1.026 de angajaţi şi angajatori din 16 ţări, din şase sectoare. Sondajul a fost realizat cu ajutorul unui panel de terţi şi a vizat angajatori cu un efectiv cuprins între 500 şi 15.000 de angajaţi.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!