1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Analize și Trenduri – Au pus România pe harta inovației. Produsele din tutun încălzit fabricate de Philip Morris România, în top 5 exporturi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Philip Morris International (PMI) mizează pe producție și sustenabilitate Investițiile făcute până acum de PMI în fabrica din Otopeni au făcut ca produsele din tutun încălzit să ajungă în top 5 produse agroalimentare exportate din țara noastră... În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari și va continua să dezvolte capacitățile de producție a consumabilelor pentru IQOS pentru piața internă și externă... Din 2017, când a început procesul de transformare a fabricii din Otopeni, până în prezent, 500 de milioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care vizează sustenabilitatea.” Compania a investit aproape 100 de milioane de dolari doar în 2021... Produsele din tutun încălzit fabricate de Philip Morris România se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depășind în anul 2020 valoarea exporturilor de semințe de floarea-soarelui.

Philip Morris International (PMI) mizează pe producție și sustenabilitate

Investițiile făcute până acum de PMI în fabrica din Otopeni au făcut ca produsele din tutun încălzit să ajungă în top 5 produse agroalimentare exportate din țara noastră.

Compania continuă să investească în transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de companie. Din 2017, când a început procesul de transformare a fabricii din Otopeni, până în prezent, 500 de milioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care vizează sustenabilitatea.”

Compania a investit aproape 100 de milioane de dolari doar în 2021. În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari și va continua să dezvolte capacitățile de producție a consumabilelor pentru IQOS pentru piața internă și externă, cât și pentru a avea un impact cât mai redus asupra mediului – obiectivul final este ca fabrica să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Viitor fără fum și produse cu risc redus

Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza acestei viziuni, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia).

Datorită investițiilor și capacității de producție, fabrica din Otopeni a adus un loc de muncă pentru foarte mulți români. Compania a creat 300 de noi locuri de muncă începând cu 2017, iar astăzi fabrica numără aproape 950 de angajați.

Ceea ce s-a reușit este incredibil. Valoarea totală a exporturilor de produse din tutun încălzit sunt comparabile cu exporturile de țigarete.

Suntem angajați total în misiunea de a înlocui țigările cu alternative mai bune la continuare fumatului, iar investițiile din anii următori demonstrează clar acest lucru. Cele 500 de milioane USD investite până acum și accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de țigarete ale României. Ne bucurăm că prin investițiile de până acum am reușit să punem România pe harta inovației și să le oferim sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună la continuarea fumatului. ”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

Au depășit exporturile de semințe de floarea-soarelui

În 2020, exporturile de bunuri aparținând grupei de produse „Alte tutunuri și înlocuitori de tutun”* au fost de 669 de milioane de euro. Acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit și au crescut de aproape 20 de ori de la începutul investiției în transformarea fabricii din Otopeni.

Produsele din tutun încălzit fabricate de Philip Morris România se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depășind în anul 2020 valoarea exporturilor de semințe de floarea-soarelui, asta în contextul în care România este cel mai mare producător de semințe de floarea-soarelui din UE.

92% din producția fabricii din Otopeni este exportată în 54 de piețe de pe cinci continente. Restul de 8% acoperă consumul intern, unde Philip Morris România deține o cotă de piață de aproximativ 80% din categoria produselor din tutun încălzit, la nivelul celui de-al treilea trimestru al anului 2021.

În România, în aceeași perioadă, consumabilele pentru IQOS au reprezentat 3,4% din piața totală a țigaretelor și a produselor din tutun.

Dragoș Bucurenci susține că în România este nevoie de predictibilitate pentru a continua investițiile. Acesta este de părere că produsele din tutun și cu nicotină ar trebui taxate în funcție de riscurile la care acestea îi expun pe consumatori.

„Pentru a continua investițiile, avem nevoie de predictibilitate legislativă, precum și de un cadru fiscal echilibrat care să favorizeze inovația. Produsele din tutun și cu nicotină ar trebui taxate în funcție de riscurile la care acestea îi expun pe consumatori. Țigaretele combustibile, fiind cele mai utilizate produse și reprezentând totodată cea mai dăunătoare formă de consum a nicotinei, ar trebui să fie impozitate cu cel mai ridicat nivel și semnificativ peste produsele inovatoare, care nu implică arderea tutunului. Creșterea taxelor la produsele din tutun încălzit ar descuraja fumătorii români de țigarete să treacă la alternativele pe care știința le-a dovedit ca fiind mai bune. Acest lucru ar fi în detrimentul sănătății publice.”, a adăugat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România.

Extinde portofoliul de produse și include consumabile pentru IQOS ILUMA

Fabrica din Otopeni va produce consumabile pentru IQOS ILUMA, un dispozitiv de ultimă generație lansat recent de PMI. Mai mult, compania nu uită de mediu și are în plan să atingă o amprentă de carbon neutră până în 2024.

Investițiile în fabrica din Otopeni vor continua și în perioada 2022-2023. Vor dezvolta capacitatea de producție și vor extinde portofoliul de produse, care va include consumabile pentru IQOS ILUMA, dispozitivul de ultimă generație lansat recent de PMI. De asemenea, investițiile vizează ținte strategice din domeniul sustenabilității: fabrica își propune să atingă o amprentă de carbon neutră până în 2024.

Produsele din tutun încălzit au o contribuție importantă la reducerea deficitului comercial al României

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!