28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Analize și Trenduri – Băncile care finanțează preluarea Twitter de către Elon Musk nu vor mai vinde datoriile investitorilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Băncile care furnizează 13 miliarde de dolari americani către Elon Musk pentru a putea achiziționa Twitter, și-au abandonat planurile de a vinde datoriile investitorilor din cauza incertitudinii legate de profiturile şi pierderile companiei respective.

Elon Musk este de acord să plătească 44 de miliarde de dolari americani pentru Twitter în aprilie 2023, înainte ca Rezerva Federală să înceapă să majoreze ratele dobânzilor în încercarea de a combate inflaţia.

Decizia lui a făcut ca finanţarea achiziţiei sale să pară prea ieftină în ochii investitorilor de credit, aşa că băncile ar trebui să suporte un impact financiar de sute de milioane de dolari pentru a scoate din contabilitate datoriile...

Băncile care furnizează 13 miliarde de dolari americani către Elon Musk pentru a putea achiziționa Twitter, și-au abandonat planurile de a vinde datoriile investitorilor din cauza incertitudinii legate de profiturile şi pierderile companiei respective. Anunțul a fost făcut de persoanele familiarizate cu această problemă, relatează agenția de presă Reuters. Băncile nu vor mai sindicaliza datoriile, aşa cum este tipic în astfel de achiziţii, ci intenţionează să le menţină în bilanţ până când va creşte interesul investitorilor.

Menționăm că băncile respective, printre care se numără Morgan Stanley, Bank of America şi Barclays, au refuzat să comenteze informațiile apărute în presa internațională. Nici reprezentanţii lui Elon Musk şi Twitter nu au comentat.

Elon Musk este de acord să plătească 44 de miliarde de dolari americani pentru Twitter în aprilie 2023, înainte ca Rezerva Federală să înceapă să majoreze ratele dobânzilor în încercarea de a combate inflaţia. Decizia lui a făcut ca finanţarea achiziţiei sale să pară prea ieftină în ochii investitorilor de credit, aşa că băncile ar trebui să suporte un impact financiar de sute de milioane de dolari pentru a scoate din contabilitate datoriile. În plus, comercializarea datoriilor a fost împiedicată de incertitudinea din jurul încheierii tranzacţiei.

Vă amintim că Elon Musk a încercat să iasă din înţelegere, afirmând că Twitter l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam şi a acceptat abia la începutul lunii să respecte termenul limită al unui judecător din Delaware pentru a închide tranzacţia: 28 octombrie 2022.

Nu se știe ce planuri are Elon Musk cu Twitter

Până acum, Elon Musk nu a dezvăluit detalii despre noua conducere a Twitter și nici planul de afaceri, iar mulţi investitori în datorii se abţin până când vor obţine mai multe detalii despre planurile lui Elon Musk, relatează sursa citată anterior.

Pachetul de datorii pentru tranzacţia Twitter constă în împrumuturi cu rating junk, care sunt riscante din cauza cantităţii de datorii pe care compania respectivă le asumă, şi obligaţiuni garantate şi negarantate. Menționăm că majorarea ratelor dobânzilor şi volatilitatea mai largă a pieţei i-au împins pe investitori să evite anumite datorii cu rating junkit.

De exemplu, băncile de pe Wall Street au suferit o pierdere de 700 de milioane de dolari americani în luna septembrie din cauza vânzării unor datorii de aproximativ 4,55 miliarde de dolari americani, care sprijină cumpărarea prin datorii a companiei de software de afaceri Citrix Systems. Tot în luna septembrie, un grup de bănci a anulat eforturile de a vinde datorii de aproximativ patru miliarde de dolari americani care au finanţat acordul Apollo Global Management de a cumpăra active de telecomunicaţii şi broadband de la Lumen Technologies pentru că nu au găsit cumpărători.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!