5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Analize și Trenduri – BCE îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni de urgenţă în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Banca Centrală Europeană (BCE) îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni de urgenţă în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19... Autorităţile globale şi investitorii au reacţionat cu îngrijorare, vineri, la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, Uniunea Europeană şi Marea Britanie fiind printre cei care au înăsprit controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii încearcă să afle dacă mutaţia este rezistentă la vaccinuri..

Banca Centrală Europeană (BCE) îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni de urgenţă în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19, au declarat vineri doi oficiali de top ai instituţiei financiare, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Autorităţile globale şi investitorii au reacţionat cu îngrijorare, vineri, la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, Uniunea Europeană şi Marea Britanie fiind printre cei care au înăsprit controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii încearcă să afle dacă mutaţia este rezistentă la vaccinuri.

Dar preşedintele BCE, Christine Lagarde, şi vicepreşedintele Luis de Guindos şi-au reafirmat amândoi aşteptările că Programul de achiziţii de urgenţă pentru pandemie (PEPP) al BCE se va încheia în martie, urmând să fie luată o decizie luna viitoare.

”PEPP se va încheia conform planului, cu o valoare de 1,85 trilioane de euro (2,09 trilioane de dolari) la sfârşitul lunii martie. Vom discuta alternativele în decembrie”, a declarat de Guindos la un eveniment din Spania.

Lagarde a mai spus, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat vineri, că se aşteaptă ca achiziţiile de obligaţiuni în cadrul PEPP vor fi oprite la începutul anului 2022.

Vorbind mai devreme la un eveniment de la Milano, Ignazio Visco, un alt oficial al BCE, a adoptat un ton mai prudent, spunând că recenta creştere a numărului de infecţii ”a împins perspectiva post-COVID”.

”Incertitudinea rămâne ridicată, reflectând în principal o situaţie de sănătate care a devenit din nou o sursă de îngrijorare considerabilă”, a adăugat Visco, guvernatorul Băncii Italiei.

Pieţele bursiere au scăzut drastic vineri, iar investitorii şi-ar redus plasamentele care luau în considerare o majorare a dobânzilor, pe fondul îngrijorării că noua variantă ar putea evita răspunsurile sistemelor imunitare şi ar putea fi mai transmisibilă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!