3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Analize și Trenduri – Bill Gates anunță finalul. Se va întâmpla peste 30 de ani. Miliardarul a spus clar: Nu vor rezista – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Miliardarul crede însă că doar câțiva dintre ”marii jucători vor face tranziția” O serie de companii petroliere ale unor giganți europeni au decis să facă tranziția în domenii precum energia regenerabilă... De altfel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Gates, fondator al companiei Breakthrough Energy Catalyst, au anunțat zilele acestea, împreună cu Banca Europeană de Investiții, lansarea unui parteneriat pentru investiții de un miliard de dolari în tehnologii „curate”, care vor duce la o economie europeană neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon..

Bill Gates le cântă prohodul giganților petrolieri

Să nu presupunem că „noile ere vor fi marcate de căderea acestor giganți”, a afirmat Bill Gates într-o declarație de presă. „Da, unii dintre acești giganți petrolieri se vor prăbuși, peste 30 de ani. Unele companii petroliere vor valora foarte puțin”, a adăugat el, potrivit Axios.

„Sper totuși ca doar puține dintre marile companii să reușească. Cu siguranță suntem deschiși. Ideea de a opri investițiile vechi, ca tactică, spre deosebire de ideea de a investi în ceva nou, nu pot să înțeleg cum se poate întâmpla asta”, a mai spus Gates.

Miliardarul crede însă că doar câțiva dintre ”marii jucători vor face tranziția”

O serie de companii petroliere ale unor giganți europeni au decis să facă tranziția în domenii precum energia regenerabilă, vehiculele electrice și hidrogenul, deși petrolul și gazele rămân afacerile lor dominante.

Gates vede un mare potențial în domenii precum hidrogenul „albastru”. El a declarat că „avem o infrastructură de conducte în Statele Unite, care, probabil, va putea fi adaptată pentru a furniza hidrogen”.

De altfel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Gates, fondator al companiei Breakthrough Energy Catalyst, au anunțat zilele acestea, împreună cu Banca Europeană de Investiții, lansarea unui parteneriat pentru investiții de un miliard de dolari în tehnologii „curate”, care vor duce la o economie europeană neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

Oganizația nonprofit a magnatului american, Breakthrough Energy, a anunțase anterior că colaborează cu șapte corporații pentru programul său de accelerare a dezvoltării tehnologiilor climatice inteligente pentru a atinge emisii zero net până în 2050.

Proiectul se va concentra pe accelerarea implementării a patru tehnologii: captarea directă a carbonului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung şi combustibilii durabili pentru aviaţie. Dar vor fi luate în calcul şi alte inovaţii, pentru reducerea emisiilor de carbon rezultate în urma producerii oţelului şi cimentului, de exemplu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!