4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Analize și Trenduri – Bitcoin s-a prăbuşit sub 20.000 de dolari după avertismentul președintelui Rezervei Federale a SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Scăderea Bitcoin vine după ce vineri, vineri preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell a declarat că economia SUA va avea nevoie e o înăsprire a politicii monetare "pentru o perioadă", înainte ca inflaţia să fie sub control, un fapt care ar putea însemna o creştere mai lentă, o piaţă mai slabă a forţei de muncă şi "unele probleme" pentru gospodării şi companii.

Deşi ratele mai ridicate ale dobânzilor, creşterea mai lentă şi o piaţă mai slabă a forţei de muncă vor reduce inflaţia, ele vor aduce şi unele dureri gospodăriilor şi companiilor", a declarat Powell în discursul pregătit pentru reuniunea bancară de la Jackson Hole, Wyoming, SUA.

Bitcoin s-a prăbuşit sub 20.000 de dolari și continuă o scădere de aproape 60% faţă de maximul anului.

Cea mai mare şi cea mai cunoscută criptomonedă din lume a scăzut ieri cu 1,5%, la 19.946 dolari, cu 298 de dolari mai puţin decât la închiderea precedentă, notează Reuters.

Între timp, Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 2,76%, la 1.467,2 dolari, pierzând 41,60 dolari faţă de închiderea anterioară.

Bitcoin a fost ultima dată sub 20.000 USD la mijlocul lunii iulie.

Scăderea Bitcoin vine după ce vineri, vineri preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell a declarat că economia SUA va avea nevoie e o înăsprire a politicii monetare „pentru o perioadă”, înainte ca inflaţia să fie sub control, un fapt care ar putea însemna o creştere mai lentă, o piaţă mai slabă a forţei de muncă şi „unele probleme” pentru gospodării şi companii.

„Reducerea inflaţiei va necesita probabil o perioadă îndelungată în care creşterea ar fi mai redusă decât de obicei. Mai mult, va fi probabil şi o slăbire a pieţei forţei de muncă. Deşi ratele mai ridicate ale dobânzilor, creşterea mai lentă şi o piaţă mai slabă a forţei de muncă vor reduce inflaţia, ele vor aduce şi unele dureri gospodăriilor şi companiilor”, a declarat Powell în discursul pregătit pentru reuniunea bancară de la Jackson Hole, Wyoming, SUA.

El a adăugat: „Acestea sunt, din păcate, costurile reducerii inflaţiei. Dar eşecul restabilirii stabilităţii preţurilor ar însemna suferinţe şi mai mari”.

Unii investitori anticipează că Fed va renunţa la majorarea dobânzilor dacă rata şomajului creşte prea rapid, iau unii estimează chiar că ar putea avea loc o reduceri ale dobânzii anul viitor.

Unii oficiali au indicat că nici în cazul unei recesiuni nu vor renunţa la majorarea dobânzilor dacă dacă preţurile nu se îndreaptă convingător spre ţinta Fed de 2%.
Powell nu a dat indicii privind nivelul majorării dobânzii, înainte ca Fed să încheie acest tip de politică monetară.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!