19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Câciu: Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Rusia, Belarus şi Ucraina – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministerul Finanţelor analizează posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi doreşte sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale, a afirmat joi ministrul de resort, Adrian Câciu.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale în ţara noastră între 13 şi 15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani...

„Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale.

Ministerul Finanţelor analizează posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi doreşte sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale, a afirmat joi ministrul de resort, Adrian Câciu.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ministrul Finanţelor a discutat joi, la Palatul Victoria, împreună cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu delegaţia Grupului Băncii Mondiale în România, condusă de preşedintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral, în contextul provocărilor economice şi sociale generate de criza din Ucraina.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale în ţara noastră între 13 şi 15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

„Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâţi sa luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor româneşti în reconstrucţia Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), în condiţiile în care situaţia geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai al cetăţenilor”, a subliniat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a lăudat calitatea şi importanţa asistenţei tehnice oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care oferă multe oportunităţi de dezvoltare şi creştere economică prin implementarea reformelor şi a proiectelor de investiţii.

De asemenea, oficialul român a amintit faptul că în recent lansatul program guvernamental Sprijin pentru România sunt alocate pentru investiţii 60% dintr-un total de 17,3 miliarde lei. În cadrul discuţiei, a fost apreciată funcţionarea sistemului monetar şi stabilitatea monedei naţionale pe o piaţă regională volatilă, ca urmare a conflictului de la graniţa de nord a ţării.

Reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au arătat disponibilitatea de sprijinire a României în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului său economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncă, în diversificarea oportunităţilor de dezvoltare şi într-un număr mai mare de investiţii majore în economie.

Editor : A.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!