Centrul de întreţinere, reparaţii şi revizii pentru elicopterele S-70 Black Hawk din cadrul societăţii Aerostar S.A. Bacău a devenit operaţional, joi, la eveniment fiind prezentă ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, reprezentanţi ai companiei Lockheed Martin şi alţi oficiali ai Guvernului României şi autorităţilor locale.
„Această nouă capacitate consolidează relaţia existentă între Lockheed Martin şi Aerostar, care efectuează deja activităţi similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României”, au precizat, într-un comunicat de presă, remis Agerpres, reprezentanţii companiei Lockheed Martin.
Situat în Bacău, centrul de mentenanţă – primul din Europa – va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.
„Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgenţă din România”, a declarat vicepreşedintele pentru Afaceri Internaţionale al Lockheed Martin, Ray Piselli, în cadrul ceremoniei de inaugurare de la Bacău.
În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunităţile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse.
Compania a declarat că vede oportunităţi bune de creştere în viitor, care ar putea include şi activităţi în alte sectoare.
„Evenimentul de astăzi reprezintă o altă evoluţie majoră în relaţia noastră în dezvoltare cu Lockheed Martin, lider mondial în domeniul aerospaţial şi al apărării, şi susţine locuri de muncă de mare valoare în România. Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziţie puternică pentru a obţine mai multe lucrări de mentenanţă dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare şi de asemenea pentru a câştiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre”, a subliniat directorul general al Aerostar S.A., Grigore Filip.
„Felicit conducerea Aerostar S.A. pentru modul în care, prin activitatea companiei, adaugă un element de unicitate judeţului nostru. De asemenea, îi asigur de continuitatea parteneriatului deschis, onest şi transparent pe care îl avem în prezent, materializat deja prin colaborarea cu Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău şi nu în ultimul rând, prin proiectul care vizează dezvoltarea unui campus integrat pentru învăţământ dual în municipiul Bacău”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea.
Înaintea inaugurării centrului, angajaţii Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava şi au urmat toate pregătirile necesare.
Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk joacă un rol important în asigurarea cerinţelor civile şi de apărare în ţările din Europa şi nu numai.
Lockheed Martin a fost un partener al României de peste 25 de ani şi este astăzi un partener strategic pentru apărarea naţională, industrie şi mediul academic.
Compania colaborează cu România la o varietate de programe de apărare şi securitate, inclusiv aeronave militare, apărare antirachetă, foc de precizie, radare şi pregătire a piloţilor.
Implicarea companiei include şi legături cu instituţii academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicaţiile inteligenţei artificiale pentru a sprijini securitatea naţională, asistenţa umanitară şi intervenţia în caz de dezastre.
La inaugurarea centrului de la Aerostar au fost prezenţi ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, reprezentanţi ai Lockheed Martin, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, şi reprezentanţi ai administraţiei locale.
Editor : Liviu Cojan
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).