19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Ciolacu: “Nu suntem într-un colaps economic; Sunt unul dintre susţinătorii sistemului progresiv de impozitare, însă anul acesta nu se va schimba niciun sistem de impozitare” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

“Nu suntem într-un colaps economic, există o inflaţie, este şi în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro.

“Am spus foarte clar, când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică – şi nu doar România, în primul rând întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie în zona euro- este exclus să vii cu taxe noi.

Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Constanţa, că România nu este într-un colaps economic, explicând că există inflaţie, dar ţara nu are o problemă cu şomajul până la acest moment.

“Nu suntem într-un colaps economic, există o inflaţie, este şi în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro. De obicei inflaţia automat trage şomaj. Încă în România nu este o problemă cu şomajul şi cu acest măsuri care au deblocat investiţiile, categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă vor fi introduse taxe noi, Marcel Ciolacu a negat, punctând că nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare.

“Am spus foarte clar, când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică – şi nu doar România, în primul rând întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie în zona euro- este exclus să vii cu taxe noi. De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică. Vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a spus el.

De asemenea, întrebat cu privire la introducerea sistemului progresiv de impozitare, Marcel Ciolacu a precizat că este unul dintre susţinătorii acestuia, însă a reiterat că anul acesta nu se va schimba niciun sistem de impozitare.

“Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase (…). Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16. Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

În context, el a subliniat importanţa pachetului de măsuri “Sprijin pentru România”.

“Tot efortul cu adevărat este de 17,7 miliarde. Îmi cer scuze, este dublu faţă de cât a fost ajutată România de către guvernele de dreapta de dinainte, aproape dublu faţă de efortul de când era în pandemie. Aproape 7 miliarde dorim să îi aducem din exerciţiul financiar 2016-2020, unde iarăşi îmi cer scuze, guvernele de dreapta de dinainte ne-au adus la o absorbţie de 53%, media europeană fiind de 65. Eu mă bucur că domnul Boloş a venit la MIPE şi a găsit deja soluţia şi dialogul cu Comisia pentru a nu pierde acei bani europeni, granturi de 14 miliarde. Nu vorbim de împrumuturi”, a adăugat Ciolacu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!