6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Analize și Trenduri – Ciolacu: Nu va exista dublă taxare. Dacă mai apare o taxă, înlocuiești alta – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la sediul de partid, că în bugetul de stat pe 2022 „nu va exista dublă taxare” și „dacă mai apare o taxă, înseamnă că înlocuiești altă taxă”. Vă rog frumos să luați legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate să vedeți companiile similare companiei românești «Dedeman», cât plătesc impozit pe profit în România”... Propunerea UDMR nu a fost însă acceptată de liberali.Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri, după o întâlnire a coaliției, că orice discuție despre eventuale noi taxe ar urma să aibă loc abia anul viitor și că „s-ar putea să nu fie nevoie” de o taxă de solidaritate pentru marile companii.Și premierul Nicolae Ciucă a spus că „anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la sediul de partid, că în bugetul de stat pe 2022 „nu va exista dublă taxare” și „dacă mai apare o taxă, înseamnă că înlocuiești altă taxă”.

„Nu va exista dublă taxare. Dacă mai apare o taxă, înseamnă că înlocuiești altă taxă.

Vă dau un exemplu. «Dedeman» plătește impozit pe profit 15%. Vă rog frumos să luați legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate să vedeți companiile similare companiei românești «Dedeman», cât plătesc impozit pe profit în România”, le-a spus Marcel Ciolacu jurnaliștilor prezenți la sediul PSD.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, anterior, luni, că „nu la coaliție se face bugetul”, ci sunt discuții politice.

„Așteptăm bugetul în coaliție, după aceea vedem care este calendarul propus de Guvern. Nu la coaliție se face bugetul. În coaliție vom discuta din punct de vedere politic. Ne interesează să nu fie depășiți indicatorii macro deja agreați.

Detaliile, așa cum e construit bugetul, depind foarte mult de ministrul de Finanțe, de premier. Acolo sunt prioritățile. Ne interesează să fie finanțate proiecte care au fost deja începute, ca PNRR să fie susținut”, a precizat Cîțu.

Citește și PSD spune că bugetul ar putea întârzia. Ciolacu: „Sunt două variante”. Grindeanu: „Am fost sceptic că vom putea să îl adoptăm”

Surse liberale susțin că bugetul pentru anul 2022 trebuie construit pe un deficit de 5,8%, iar condiția PNL este alocarea procentului convenit în Coaliție de 7% pentru investiții. Și liberalii admit că este posibil ca bugetul să întârzie și să fie adoptat abia la începutul anului viitor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut în discuțiile coaliției pe tema bugetului introducerea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro. Propunerea UDMR nu a fost însă acceptată de liberali.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri, după o întâlnire a coaliției, că orice discuție despre eventuale noi taxe ar urma să aibă loc abia anul viitor și că „s-ar putea să nu fie nevoie” de o taxă de solidaritate pentru marile companii.

Și premierul Nicolae Ciucă a spus că „anul acesta” nu va fi introdusă taxa de solidaritate.

Editor : Alexandru Costea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!