2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Analize și Trenduri – Cîţu: Soluţia pentru Primăria Timişoarei era deja pe masă: se poate împrumuta de la Trezorerie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Sper ca în următoarele zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara, resursele sunt acolo, la Ministerul Finanţelor, doar am avut discuţia pentru a-i arăta cum poate să acceseze aceşti bani”, a precizat premierul interimar la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres... Sursa foto: Facebook Premierul interimar Florin Cîţu a declarat vineri că Primăria Timişoarei se poate împrumuta de la Trezorerie pentru a avea bani de gaz şi căldură..
Citu Sursa foto: Facebook


Premierul interimar Florin Cîţu a declarat vineri că Primăria Timişoarei se poate împrumuta de la Trezorerie pentru a avea bani de gaz şi căldură.

“Am fost acum la Ministerul Finanţelor Publice. Am discutat cu ministrul Finanţelor, am avut o discuţie telefonică cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Am găsit o soluţie care era deja pe masă: era o ordonanţă de urgenţă pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta din Trezorerie. I-am oferit o soluţie Primăriei Timişoarei. Sper ca în următoarele zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara, resursele sunt acolo, la Ministerul Finanţelor, doar am avut discuţia pentru a-i arăta cum poate să acceseze aceşti bani”, a precizat premierul interimar la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, în acest moment, pentru Timişoara există o soluţie.

“Discuţia a fost între ministrul Finanţelor şi domnul primar şi sper să acceseze acest credit cât mai repede. (…) Avea posibilitatea, poate nu ştia. I s-a explicat acum exact cum face. Este o ordonanţă de urgenţă pe care am dat-o acum câteva luni de zile şi este nevoie de o decizie la primărie şi apoi se derulează automat lucrurile. Ordonanţa spune foarte clar. Nu ştiu cât o să ceară. Ştiu că mai sunt vreo 100 şi ceva de milioane de lei la Trezorerie. (…) Poate să ia aceşti bani care sunt acolo şi apoi găsim altă soluţie. Este o situaţie de urgenţă. Am găsit o soluţie acum şi vom vedea apoi dacă sunt şi alte probleme”, a adăugat Cîţu.

Premierul a mai spus că nu a primit o solicitare oficială de la primarul Capitalei, Nicuşor Dan, cu privire la acelaşi subiect.

“Nu am primit de la domnul Nicuşor Dan oficial, dar dacă este ceva oficial, vom da o soluţie şi pentru domnul Nicuşor Dan”, a arătat Florin Cîţu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!