16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Analize și Trenduri – Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 18,5%, în primele 7 luni – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 18,5% în termeni nominali, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Conform statisticii oficiale, în intervalul menționat, comenzile noi din industria prelucrătoare au fost impulsionate de creșterile înregistrate în industria bunurilor intermediare (+26%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+20,9%), industria bunurilor de uz curent (+19%) și în industria bunurilor de capital (+14%).

În luna iulie 2022, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piața internă și piața externă), s-au diminuat, în termeni nominali, față de luna iunie 2022, cu 4,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,0%), industria bunurilor intermediare (-3,7%) și în industria bunurilor de uz curent (-2,7%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 18,5% în termeni nominali, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres. Conform statisticii oficiale, în intervalul menţionat, comenzile noi din industria prelucrătoare au fost impulsionate de creşterile înregistrate în industria bunurilor intermediare (+26%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,9%), industria bunurilor de uz curent (+19%) şi în industria bunurilor de capital (+14%).

În luna iulie 2022, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), s-au diminuat, în termeni nominali, faţă de luna iunie 2022, cu 4,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,0%), industria bunurilor intermediare (-3,7%) şi în industria bunurilor de uz curent (-2,7%).

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în iulie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 11,5%, datorită sporurilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+14,2%), industria bunurilor intermediare (+10,3%) şi în industria bunurilor de uz curent (+8,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 9,6%.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!