4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Analize și Trenduri – Coronavirus/Coreea de Sud: Autorităţile îndeamnă cetăţenii să repete vaccinarea, pe fondul unei creşteri-record a cazurilor de îmbolnăvire gravă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Coreea de Sud şi-a îndemnat miercuri cetăţenii să-şi facă doze ”booster” de vaccin anti-COVID-19, în condiţiile unei creşteri a numărului de vârstnici care se îmbolnăvesc şi se infectează după vaccinare... În ultimele opt săptămâni, din totalul pacienţilor în stare gravă şi critică, care s-au infectat după ce s-au vaccinat, în 93% din cazuri a fost vorba de persoane de cel puţin 60 de ani, conform datelor guvernamentale... Rata de infectare după vaccinare a crescut constant în ultimele săptămâni, mai ales în rândul vârstnicilor, în condiţiile în care protecţia atribuită vaccinului scade cu timpul... Numărul cazurilor de îmbolnăvire gravă a crescut de la o medie de 350 în octombrie la 460 miercuri, în peste 82% din cazuri fiind vorba de pacienţi cu vârsta de cel puţin 60 de ani.

Coreea de Sud şi-a îndemnat miercuri cetăţenii să-şi facă doze ”booster” de vaccin anti-COVID-19, în condiţiile unei creşteri a numărului de vârstnici care se îmbolnăvesc şi se infectează după vaccinare, ceea ce a dus la un nivel record de cazuri grave şi critice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire gravă a crescut de la o medie de 350 în octombrie la 460 miercuri, în peste 82% din cazuri fiind vorba de pacienţi cu vârsta de cel puţin 60 de ani, conform datelor oficiale.

Rata de infectare după vaccinare a crescut constant în ultimele săptămâni, mai ales în rândul vârstnicilor, în condiţiile în care protecţia atribuită vaccinului scade cu timpul, iar la această categorie de vârstă sistemul imunitar este mai slab.

În ultimele opt săptămâni, din totalul pacienţilor în stare gravă şi critică, care s-au infectat după ce s-au vaccinat, în 93% din cazuri a fost vorba de persoane de cel puţin 60 de ani, conform datelor guvernamentale.

Un înalt oficial din Ministerul sănătăţii, Son Young-rae, a afirmat într-o conferinţă de presă că creşterea cazurilor nu ameninţă deocamdată sistemul de sănătate, fiind disponibile aproape 500 de paturi la ATI.

În Coreea de Sud, 640.232 de oameni au fost vaccinaţi cu doze booster de la începutul acestui program, luna trecută, în principal cu seruri de la Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Coreea de Sud a început în noiembrie o relaxare treptată a restricţiilor antipandemice, pe fondul vaccinării “cu schema completă” a aproape 90% din populaţia adultă, sau 77% din totalul celor 52 de milioane de locuitori. Marţi au fost raportate 2425 de cazuri noi de contaminare, bilanţul total de la debutul pandemiei ajungând la 385.831 de infectări şi 3012 decese.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!