19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Cum investești în Bitcoin (P) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Entuziaștii Bitcoin de atunci și de acum abia așteaptă ziua când Bitcoin va putea fi folosit la scară largă și la fel de ușor ca un euro, dolar, sau franc obișnuit.

Istoric vorbind, valoarea Bitcoin a crescut cu o rată mai mare decât prețul aurului, indicelor pieței bursiere, și altor investiții.

Însă milioane de persoane care dețin Bitcoin au cules roadele beneficiilor prin creșterile de preț pe termen lung ale acestei monede remarcabile.

Entuziaștii Bitcoin de atunci și de acum abia așteaptă ziua când Bitcoin va putea fi folosit la scară largă și la fel de ușor ca un euro, dolar, sau franc obișnuit. Cei din comunitatea cripto chiar au și o frază care să descrie speranța lor în viitorul digital al monedei: “să cumperi cafea cu Bitcoin.”

Nu este chiar practic să cumperi o cafea cu Bitcoin în zilele noastre. Însă criptomoneda și-a găsit o altă utilizare ce merită atenție, și anume aceea de investiție. Fondul limitat și cererea în creștere pentru monedele Bitcoin a dus la creșterea prețurilor. Puteai să cumperi un Bitcoin cu 1 euro în 2011. Zece ani mai târziu, prețul a atins și 59.000 de euro. Istoric vorbind, valoarea Bitcoin a crescut cu o rată mai mare decât prețul aurului, indicelor pieței bursiere, și altor investiții. Acesta este un motiv pentru care atât de mulți oameni sunt nerăbdători să învețe cum să investească în Bitcoin.

Prețurile mărfurilor și acțiunilor cresc și scad. Este la fel și în cazul Bitcoin. Este cunoscut faptul că această criptomonedă este volatilă, fapt ce înseamnă că poate suferi modificări bruște și semnificative ale prețurilor. În general însă, Bitcoin a înregistrat reveniri notorii în special pentru investitorii care îl cumpără și îl păstrează luni întregi sau ani până când atinge un nou maxim istoric. Este Bitcoin o investiție bună? Ca orice investiție, valoarea poate să crească sau să scadă. Însă milioane de persoane care dețin Bitcoin au cules roadele beneficiilor prin creșterile de preț pe termen lung ale acestei monede remarcabile.

Nu este de mirare că oamenii din toată lumea sunt curioși să afle cum investești în Bitcoin.

Definește-ți Obiectivele

Primul pas în investițiile în criptomonede este să îți definești obiectivele. Poate că dorești să cumperi o casă în câțiva ani sau să îți menții stilul de viață pe timpul pensionării. Poate investești ca să pui deoparte niște bani pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute sau urgențe. Sau poate că ai mai multe obiective. Este esențial prima dată să le definești înainte să faci orice investiție.

Odată ce ți-ai definit obiectivele, poți să determini intervalul de timp pentru investițiile tale Bitcoin. Dacă investești ca să plătești cheltuielile pentru educația la universitate a copilului tău sau să îți finanțezi anii de aur de după pensionare, poți să abordezi o viziune pe termen lung. Dacă dorești ca investiția ta să acopere obiective pe termen scurt, atunci vei urma o strategie diferită.

Al treilea pas este să definești bugetul tău de investiții. Poate că ai o sumă forfetară de investit integral, sau poate dorești să îți finanțezi portofoliul de investiții cu un program de achiziții mici în timp. Ambele abordări au avantaje. Pentru că investițiile întotdeauna implică un element de risc, experții sfătuiesc să investești doar atât cât îți poți permite să pierzi dacă piața intră pe un trend descendent.

Unde și Cum Investești în Bitcoin

Următorul pas este să alegi o platformă de investiții. Sunt sute de burse de criptomonede și platforme pe internet. Fiecare este creată să se adreseze unui anumit tip de investitor.

Multe din cele mai mari burse cripto sunt mulate pe nevoile investitorilor care activează în lumea cripto: cunoscători ale tehnologiei de blockchain, ce pot să seteze o criptografie cu cheie publică cu portofele terțe, ce se descurcă să trateze direct cu o bază de date distribuită care înregistrează tranzacții Bitcoin.

Aceste tranzacții sunt grozave pentru investitorii cu normă întreagă ce sunt la curent cu tot ce se întâmplă în tehnologie, care preferă să controleze toate aspectele tranzacțiilor lor cu Bitcoin. Însă cei mai mulți oameni se mulțumesc și cu o platformă custodială care se ocupă de întreaga complexitate a tranzacțiilor pe blockchain în numele investitorului.

Platformele precum Kriptomat sunt create în mod special să susțină investitorii care nu au timpul sau interesul să devină experți în tehnologia de blockchain și criptarea prin cheie publică. Aceste platforme îți permit să creezi un cont și să începi să investești în doar câteva minute. Cele mai bune dintre ele combină ușurința utilizării cu un suport grozav și acces simplu la instrumente avansate de investiții, genul de instrumente care sunt disponibile doar celor mai mari clienți cum sunt bancheri de investiții conservatori.

Construirea unui Portofoliu

Mulți investitori rămân la Bitcoin sau își combină investițiile în Bitcoin cu alte active cum ar fi fondurile de pensii sau investițiile pe burse. Experții au recomandat dintotdeauna diversitatea pentru a proteja investitorii de trendurile descendente care ar putea afecta o afacere cotată sau o industrie. Să investești în criptomonede nu este diferit.

Platforma pe care o folosești să cumperi Bitcoin cu siguranță oferă criptomonede suplimentare astfel că poți să diversifici și să îți echilibrezi portofoliul de investiții cripto. Poate că dorești să suplimentezi ce deții în Bitcoin cu criptomonede asociate cu aplicații financiare, de exemplu, sau cu lumea jocurilor-în-stil-metavers. Poate că vei investi în criptomonede care suportă ascensiunea rapidă a jetoanelor nefungibile de colecție.

Când evaluezi o criptomonedă ca o investiție potențială, privește la istoricul de preț și fă o analiză simplă. Cele două metode de analiză cel mai vast folosite sunt analiza tehnică și analiza fundamentală.

Când aplici analiza tehnică, te uiți la trenduri și cicluri repetitive în istoricul de preț al monedei și le folosești pentru a crea predicții despre evoluția viitoare. Analiza fundamentală se bazează pe factorii care influențează prețul unui produs: indicatori economici, reglementări guvernamentale, ratele șomajului, evenimente în lume, și prognoze ale cererii pentru servicii specifice care sunt asociate cu diverse criptomonede.

Sună complicat, dar nu trebuie să fie. Mulți investitori văd această cercetare ca fiind atât interesantă cât și educațională.

Odată ce ai identificat criptomonedele pe care vrei să le adaugi în portofoliul tău de investiții, e timpul să faci o cumpărare.

Cum Cumperi Bitcoin

Începi prin crearea unui cont pe o bursă de criptomonede online cum este Kriptomat. Aceste website-uri oferă prețurile curente de tranzacționare pentru Bitcoin și alte criptomonede, așadar ai ocazia să îți faci propria cercetare înainte de o cumpărare.

Ca să poți să creezi un cont pe o bursă respectabilă îți trebuie ceva mai mult decât un nume de utilizator și o parolă. Cele mai bune burse îți vor cere să îți verifici identitatea printr-o o copie a cărții tale de identitate și precum și altor documente. Aceste reglementări Cunoaște-ți Clientul sunt cerute în mod legal de website-urile și aplicațiile care se conformează cu prevederile împotriva spălării de bani ale legii internaționale a comerțului electronic.

Verificarea identității este un proces lung, complicat pentru multe burse de criptomonede. La website-urile eficientizate cum este Kriptomat, care operează în toată Europa și în lume, este un proces simplu pe care îl poți finaliza în câteva minute.

Website-ul sau aplicația mobilă îți va cere să îți furnizezi adresa și și încarci o fotografie de rezoluție ridicată a pașaportului (sau în unele țări, carnetului de conducere). Vei fi ghidat să  creezi și să încarci un selfie – o fotografie care se potrivește cu fotografia din actul tău de identitate. Identitatea ta va fi verificată în câteva minute.

Următorul pas este să-ți alimentezi contul încât să poți cumpăra Bitcoin și alte criptomonede. Printre opțiunile comune se numără cardurile de credit și debit, transferurile bancare, și serviciile de transfer de numerar cum este Neteller și Skrill. Cardurile de credit și debit sunt în general cele mai rapide și cele mai ușor de folosit, însă bursele cripto respectabile oferă opțiuni multiple.

Și asta este tot – ești acum un expert în arta fină a criptomonedelor și informat complet despre cum cumperi Bitcoin.

Instrumente și Opțiuni de Investiții

Cele mai bune platforme cripto nu te lasă singur în gestionarea portofoliului. Investițiile în Bitcoin, înseamnă ceva mai mult decât să cumperi la preț mic și să vinzi la preț mare. Instrumentele avansate te pot ajuta să-ți maximizezi beneficiile din investiții.

De exemplu, unele website-uri îți permit să stabilești alerte de preț. Dacă prețul Bitcoin crește sau scade cu procentele pe care le specifici, vei fi anunțat printr-un e-mail sau o notificare.

Poți chiar să folosești tranzacționarea automată prin parametrii pe care îi definești tu. De exemplu, poate dorești să vinzi Bitcoin în valoare de 2.000 de euro dacă prețul crește până la un anumit punct. Când stabilești o regulă de tranzacționare automată, platforma cripto va monitoriza prețurile non-stop și va executa tranzacția pe care o dorești atunci când se împlinesc condițiile stabilite – în orice moment din zi sau noapte.

O funcție de cumpărare recurentă îți permite să practici o tehnică pe care consilierii în investiții o numesc media costurilor. Ideea este că poți să programezi cumpărări dinainte. De exemplu, poți să cumperi Bitcoin în valoare de 25 euro în fiecare luni sau de 300 de euro în fiecare dată de 10 a fiecărei luni. Aceste cumpărări recurente îți permit să adaugi la portofoliul tău sume mici de bani pe care altfel i-ai cheltui fără să te gândești. În timp, portofoliul tău va crește în valoare fără bătăi de cap.

Începe cu Un Singur Pas

Investitorii din toată lumea construiesc averi cu Bitcoin și alte criptomonede. Prețurile acestor monede electronice au crescut la cote fără precedent, și chiar și unii dintre cei mai conservatori consilieri financiari din lumea banking-ului tradițional adaugă acum Bitcoin în portofoliile lor cu produse cotate sau fonduri index.

Dacă alegi platforma corectă, poți să începi să investești rapid și ușor. Caută un website sigur care este licențiat și reglementat în țara în care trăiești. Asigură-te că website-ul oferă destule informații accesibile și o echipă tehnică ce poate oferi suport. Și verifică instrumentele de investiții avansate cum este tranzacționarea automată și cumpărările recurente. Acestea te pot ajuta să îți duci jocul de investiții la nivelul următor.

Criptomonedele cum este Bitcoin au potențialul că livrează beneficiile independenței financiare și autodeterminarea a milioane de oameni care nu au acces la servicii bancare sau la consilieri financiari exclusiviști. Ele au potențialul să creeze revoluția care ar putea aduce autonomie financiară universală oricui are o conexiune la Wi-Fi.

Poți să te alături revoluției cripto și să culegi beneficiile acestei oportunități de investiții extraordinare. Crează un cont pe o platformă cum este Kriptomat și vezi opțiunile. Este mai rapid și mai ușor decât crezi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!