27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Analize și Trenduri – Deficit uriaș de angajați! Turismul românesc suferă grav. Daniel Cadariu: E un deficit de circa 50.000 de salariați – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Daniel Cadariu: E un deficit de circa 50.000 de salariați Vineri seara, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a declarat, la B1 TV, că turismul din România duce lipsă acută de forță de muncă.

Acum, în activitatea de turism, e un deficit de circa 50.000 de salariați, doar pe litoral e un deficit de 20.000 de salariați pentru sezonul estival”, spune ministrul.

Întrebat dacă 200 de lei în plus la salariu pentru angajații din acest domeniu ar face o diferență, ministrul Daniel Cadariu a declarat că în unele cazuri da.

Deficit uriaș de angajați! Turismul românesc suferă grav. Daniel Cadariu: E un deficit de circa 50.000 de salariați

Vineri seara, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a declarat, la B1 TV, că turismul din România duce lipsă acută de forță de muncă. Potrivit, ministrului liberal Daniel Cadariu, turismul din România are nevoie de 50.000 de persoane.

”Noi am tot discutat cu reprezentanții formelor asociative din turism în ultima perioadă despre acest aspect. Acum, în activitatea de turism, e un deficit de circa 50.000 de salariați, doar pe litoral e un deficit de 20.000 de salariați pentru sezonul estival”, spune ministrul.

Cum se poate rezolva deficitul forței de muncă din domeniul turismului

Pentru a rezolva problema legată de forța de muncă, ministrul pune că una dintre soluții ar fi aducerea de oameni din străinătate.

”E o problemă acută a domeniului, motiv pentru care am avut discuții mai ales pe ce înseamnă forța de muncă de import, de regulă din afara UE. Am avut întâlniri multiple. Într o primă fază la Ministerul de Externe, apoi la noi la Minister.

De regulă, zona țintă a celor din turism e Orientul Îndepărtat – India, Nepal, Bangladesh. De acolo provine, de regulă, forța de muncă în turism, dar sunt anumite probleme mai ales la cei de la Inspectoratul General pentru Imigrări,dar o problemă e cert și la MAE deoarece la unele din mările ținte nu avem misiuni diplomatice, nici măcar consulate, iar în principala sursă de forță de muncă, India, personalul de la misiunea diplomatică e realmente copleșit”, mai spune ministrul Daniel Cadariu.

Tot la B1 TV, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a precizat că Ministerul Afacerilor Externe a făcut demersurile pentru a suplimenta personalul.

”Cei de la MAE au făcut demersuri pentru a suplimenta personalul și asigura tehnica. Adevărul e că a fost o bună perioadă de timp în care activitatea misiunilor a fost oprită din cauza pandemiei”, a mai spus ministrul.

De ce pleacă oamenii din România

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a vorbit și despre motivul pentru care românii calificați în domeniul turismului aleg să plece peste hotare.

Întrebat dacă 200 de lei în plus la salariu pentru angajații din acest domeniu ar face o diferență, ministrul Daniel Cadariu a declarat că în unele cazuri da.

”n unele cazuri poate face diferenta, dar, realist vorbind, noi am tot discutat cu patronii din turism și ne-am exprimat opinia că în primul și în primul rând trebue să fie un salariu motivant. Poate fi și o problemă de relație de muncă. În ce măsură există o minimă empatie între angajator și angajați”, a declarat ministrul, vineri seara.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!