13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Elon Musk a ordonat concedieri la Twitter încă de sâmbătă (NYT) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Concedierile de la Twitter ar urma să aibă loc până la 1 noiembrie, data când angajații ar fi trebuit să primească dividende de la companie, o practică ce se înscrie în cadrul politicii de recompensare a lor.

Elon Musk, care a finalizat joi tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, i-a concediat imediat pe directorul general al companiei, Parag Agrawal, şi pe alţi doi oficiali de top - directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde.

Însă cel mai bogat om al planetei nu s-a limitat doar la a-i da afară pe șefi, ci a ordonat concedieri în întreaga companie, unele departamente urmând să fie reduse mai mult decât altele, au declarat trei surse pentru „The New York Times”.

Elon Musk, care tocmai a achiziționat platforma socială Twitter, a ordonat să înceapă concedieri în companie încă de sâmbătă, au declarat pentru „The New York Times” patru persoane care au cunoștință despre acest lucru. Managerilor li s-a cerut să întocmească liste cu angajații pe care să îi dea afară.

Concedierile de la Twitter ar urma să aibă loc până la 1 noiembrie, data când angajații ar fi trebuit să primească dividende de la companie, o practică ce se înscrie în cadrul politicii de recompensare a lor. Aceste dividende reprezintă de obicei o parte semnificativă din venitul angajaților. Prin concedierea angajaților înainte de această dată, Elon Musk ar evita aceste plăți, scrie „The New York Times”.

Elon Musk, care a finalizat joi tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, i-a concediat imediat pe directorul general al companiei, Parag Agrawal, şi pe alţi doi oficiali de top – directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde. Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco imediat după încheierea înțelegerii, iar cofondatorul Twitter Biz Stone le-a mulțumit celor trei pentru contribuția lor la proiect.

Însă cel mai bogat om al planetei nu s-a limitat doar la a-i da afară pe șefi, ci a ordonat concedieri în întreaga companie, unele departamente urmând să fie reduse mai mult decât altele, au declarat trei surse pentru „The New York Times”.

Deocamdată nu se știe exact câți oameni vor fi concediați, dar Twitter are aproximativ 7.500 de angajați, iar zvonuri că vor fi reduceri de personal au existat încă din aprilie, de când Elon Musk s-a arătat interesat să achiziționeze compania.

Miliardarul, care conduce, de asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla și compania de rachete SpaceX, le-a spus investitorilor că va privatiza Twitter, că va reduce personalul, că va renunța la regulile de moderare a conținutului postat pe Twitter și că va găsi noi surse de venit.

De la preluarea Twitter, Elon Musk a acționat rapid. El a sosit încă de miercuri la sediul central al companiei din San Francisco și a început să se întâlnească cu angajații. Joi după-amiază, el i-a concediat pe directori și a stat de vorbă cu agenții de la publicitate, care asigură cea mai mare parte a veniturilor Twitter, spunându-le că platforma va fi o destinație publicitară respectată.

Sâmbătă, remarcă NYT, Elon Musk a intrat pe Twitter pentru a discuta despre mâncare. „Pâinea și produsele de patiserie proaspăt coapte sunt unele dintre marile bucurii ale vieții”, a scris el. 

A fost un mesaj care în România – unde circulă zvonuri insistente că miliardarul ar veni să-și petreacă Halloweenul la Bran – a fost interpretat ca fiind o confirmare că cel mai bogat om al planetei ar încerca deja din deliciile bucătăriei românești. Numai că, după cum arată „New York Times”, proaspătul patron al  Twitter ar avea destulă treabă și prin America.

Editor : Luana Pavaluca

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!