-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Analize și Trenduri – Energia electrică pentru irigații va fi subvenționată cu până la 50% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

El a precizat că la următoarea şedinţă de Guvern se vor afla pe ordinea de zi două acte normative care vizează Agricultura, care au obţinut toate avizele.„Primul dintre ele vizează o componentă extrem de importantă... Cel de-al doilea act normativ vizează sprijinul acordat crescătorilor de animale în vederea menţinerii registrelor genealogice.„Am depus tot efortul, încă de la preluarea mandatului de ministru, astfel încât să suplimentez sumele bugetare alocate...

Guvernul urmează să adopte un act normativ privind subvenţionarea cu până la 50% a facturilor de energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii, a informat, vineri, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

El a precizat că la următoarea şedinţă de Guvern se vor afla pe ordinea de zi două acte normative care vizează Agricultura, care au obţinut toate avizele.

„Primul dintre ele vizează o componentă extrem de importantă, căreia noi îi acordăm o mare atenţie şi anume subvenţionarea cu până la 50% din facturile de energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii, un sprijin extrem de important şi bine-venit, pentru că sistemul de irigaţii din România şi reabilitarea sistemului reprezintă priorităţi în guvernarea noastră şi în programul de guvernare pe care l-am promis românilor de fiecare dată când am făcut parte din Guvern”, a afirmat Chesnoiu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că şi în bugetul pe anul 2022 vor fi cuprinse sumele necesare pentru compensarea facturilor la energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii.

Cel de-al doilea act normativ vizează sprijinul acordat crescătorilor de animale în vederea menţinerii registrelor genealogice.

„Am depus tot efortul, încă de la preluarea mandatului de ministru, astfel încât să suplimentez sumele bugetare alocate, de la 40 de milioane de lei la 70 de milioane de lei, astfel încât lucrările de ameliorare genetică realizate de asociaţiile de crescători de ovine şi caprine, care sunt înscrişi în asociaţiile de control al producţiei, să poată fi decontate şi să continuăm aceste lucrări de ameliorare în viitor”, a explicat Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a anunţat, totodată, că va pleca la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii europeni.

„Am avut multe întâlniri cu fermierii în zilele care au trecut. Am reuşit să trecem în revistă principalele probleme ale Agriculturii din România şi plec la Bruxelles. (…) În negocierile şi discuţiile pe care le voi avea cu oficialii europeni o să punctăm specificitatea Agriculturii din România, să trecem în revistă care sunt abordările pentru planul naţional strategic viitor, să discutăm o foaie de parcurs vizavi de investiţiile şi de toate programele pe care noi le vom lansa în Agricultură, astfel încât ele să se integreze cât mai bine în Politica Agricolă Europeană”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!