4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Analize și Trenduri – Engie, aproape de vânzarea diviziei de servicii către Bouygues, pentru 7,1 miliarde de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Engie a anunţat că a reţinut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziţionarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administraţie s-a întâlnit pentru a analiza ofertele... Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro (8,20 miliarde de dolari)... Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans şi grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital şi compania franceză de inginerie SPIE... Equans, care furnizează servicii de energie şi gestionarea facilităţilor pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro şi aproximativ 40% din forţa totală a Engie..

Engie a anunţat că a reţinut oferta conglomeratului francez Bouygues pentru achiziţionarea diviziei sale de servicii Equans, după ce Consiliul său de Administraţie s-a întâlnit pentru a analiza ofertele, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Engie a precizat că a intrat în negocieri exclusive cu Bouygues după ce grupul a făcut o ofertă fermă care evaluează Equans la 7,1 miliarde de euro (8,20 miliarde de dolari). De asemenea, Bouygues s-a angajat să nu facă concedieri forţate în următorii cinci ani în Franţa şi în Europa şi să creeze 10.000 de noi locuri de muncă până în 2026.

Equans, care furnizează servicii de energie şi gestionarea facilităţilor pentru diverse companii, are venituri anuale de 12 miliarde de euro şi aproximativ 40% din forţa totală a Engie.

În urma achiziţionării Equans, serviciile industriale vor reprezenta unele din cele mai importante activităţile ale Bouygues, pe lângă construcţii, telecomunicaţii şi media.

La Engie, vânzarea diviziei face parte din planul mai larg de renunţare la activele care nu sunt de bază deoarece grupul se concentrează acum pe energiile regenerabile.

Grupul francez a informat că aproape toate câştigurile realizate în urma tranzacţiei cu Bouygues vor fi folosite pentru reducerea datoriei.

Pe lângă Bouygues, au fost interesate de Equans şi grupul francez Eiffage, firma americană de private equity Bain Capital şi compania franceză de inginerie SPIE.

Engie se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în semestrul doi din 2022.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!