16.1 C
București
vineri, septembrie 30, 2022

Analize și Trenduri – Eurostat: Bulgaria, Spania şi România, cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE, în T2 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 3%, în trimestrul doi (T2) din 2022, în creștere de la 2,9% în precedentele trei luni, și 2,2% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

În perioada aprilie - iunie 2022, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante erau Bulgaria, Spania și România (toate cu 0,9%) și Slovacia (1%), în timp ce statele membre cu cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante au fost Țările de Jos (5,1%), Belgia (5%), Cehia (4,9%) și Austria (4,8%).

În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 3,2%, în trimestrul doi din 2022, în creștere de la 3,1%, cât era în precedentele trei luni, respectiv de 2,3% în perioada similară din anul anterior.

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 3%, în trimestrul doi (T2) din 2022, în creştere de la 2,9% în precedentele trei luni, şi 2,2% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În perioada aprilie – iunie 2022, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante erau Bulgaria, Spania şi România (toate cu 0,9%) şi Slovacia (1%), în timp ce statele membre cu cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante au fost Ţările de Jos (5,1%), Belgia (5%), Cehia (4,9%) şi Austria (4,8%).

În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 3,2%, în trimestrul doi din 2022, în creştere de la 3,1%, cât era în precedentele trei luni, respectiv de 2,3% în perioada similară din anul anterior. Comparativ cu trimestrul patru din 2019, înainte de pandemie, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu un punct procentual (pp) în zona euro şi cu 0,9 pp în Uniunea Europeană (UE).

De asemenea, faţă de situaţia din trimestrul doi 2021, rata locurilor de muncă vacante a rămas stabilă în Cehia, Croaţia şi Polonia şi a crescut în 24 de state membre ale UE, cel mai semnificativ avans fiind în Germania (1,6 pp), Austria (1,4 pp) şi Ţările de Jos (1,3 pp). Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante era, în al doilea trimestru al anului, de 0,9% în industrie şi construcţii şi de 0,8% în servicii.

La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2,8% în industrie şi construcţii, respectiv de 3,5% în servicii.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!