2.9 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Analize și Trenduri – Eurostat: Creşterea economiei zonei euro a accelerat în T3 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Economia zonei euro a înregistrat în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, un avans peste aşteptări şi cel mai rapid ritm de creştere într-un an, în urma atenuării semnificative a restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, arată datele preliminare publicate vineri de Eurostat, transmite Reuters... În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, creşterea economică a fost stabilă în Lituania (0%), cel mai semnificativ avans fiind în Austria (3,3%), Franţa (3%) şi Portugalia (2,9%), iar cel mai redus ritm de creştere a fost raportat de Letonia (0,3%)... În UE, economia a crescut cu 2,1% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,9% în ritm anual, după ce în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat o creştere trimestrială de 2% şi o expansiune anuală de 13,7%... Conform acestor date, Produsul Intern Brut al celor 19 state care au aderat la moneda euro a crescut cu 2,2% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,7% în ritm anual..

Economia zonei euro a înregistrat în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, un avans peste aşteptări şi cel mai rapid ritm de creştere într-un an, în urma atenuării semnificative a restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, arată datele preliminare publicate vineri de Eurostat, transmite Reuters.

Conform acestor date, Produsul Intern Brut al celor 19 state care au aderat la moneda euro a crescut cu 2,2% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,7% în ritm anual. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 2% de la un trimestru la altul şi unul de 3,5% în ritm anual, după ce în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat o creştere trimestrială de 2,1% şi o expansiune anuală de 14,2%.

În UE, economia a crescut cu 2,1% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,9% în ritm anual, după ce în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat o creştere trimestrială de 2% şi o expansiune anuală de 13,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, creşterea economică a fost stabilă în Lituania (0%), cel mai semnificativ avans fiind în Austria (3,3%), Franţa (3%) şi Portugalia (2,9%), iar cel mai redus ritm de creştere a fost raportat de Letonia (0,3%). Nu sunt disponibile datele pentru România.

În ritm anual, toate statele membre UE pentru care sunt disponibile datele au raportat creşteri în trimestrul trei din 2021.

Datele revizuite ale Eurostat privind evoluţia Produsului Intern Brut în zona euro şi în Uniunea Europeană în trimestrul trei din 2021 vor fi publicate pe 16 noiembrie.

În trimestrul doi din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, ţările membre cu cea mai mare creştere economică au fost Spania (19,8%), Franţa (18,7%), Ungaria (17,7%), Italia (17,3%), Portugalia (15,5%), Belgia (14,5%) şi România (13,6%). A

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!