28.2 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Analize și Trenduri – ExxonMobil România și-a schimbat numele. Compania poartă denumirea Romgaz Black Sea Limited – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Urmare a deciziilor luate în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autorităţile competente din Bahamas.

Amintim faptul că schimbarea denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited precum şi modificarea, în consecinţă, a articolului 1 din Actului Constitutiv al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, a fost aprobată prin Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor S.N.G.N. Romgaz S.A. nr.

Amintim că Romgaz a finalizat în august preluarea ExxonMobil România, care deţine 50% din perimetrul de gaze de mare adâncime Neptun Deep.

ExxonMobil România și-a schimbat numele. Compania poartă denumirea Romgaz Black Sea Limited

Romgaz a trimis un comunicat de presă prin care anunță că firma ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited și-a schimbat numele în Romgaz Black Sea Limited.

„Urmare a deciziilor luate în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autorităţile competente din Bahamas. La data de 6 octombrie 2022, au fost primite documentele care confirmă finalizarea procedurilor anterior menţionate.

Amintim faptul că schimbarea denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited precum şi modificarea, în consecinţă, a articolului 1 din Actului Constitutiv al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, a fost aprobată prin Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor S.N.G.N. Romgaz S.A. nr. 9/22 septembrie 2022”, este scris în comunicat.

Amintim că Romgaz a finalizat în august preluarea ExxonMobil România, care deţine 50% din perimetrul de gaze de mare adâncime Neptun Deep.

De asemenea, OMV Petrom deţine restul de 50% din Neptun Deep şi este operatorul perimetrului.

Romgaz l-a reales pe Dan Dragoş Drăgan în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

În altă ordine de idei, Romgaz l-a reales în urma Adunării Generale a Acţionarilor din 30 septembrie pe Dan Dragoş Drăgan în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Acționarii producătorului şi furnizorului de gaze naturale, deţinut majoritar de statul român, au aprobat componenţa comitetelor consultative:

  • Comitetul de Nominalizare şi Remunerare: Gheorghe Silvian Sorici, preşedinte, iar Cezar Batog şi Dan Drăgan ca membri.
  • Comitetul de Audit: Gheorghe Silvian Sorici, preşedinte, iar Cezar Batog şi Nicolae Bogdan Simescu drept membri.
  • Comitetul de Strategie: Botond Balazs, preşedinte, iar Dan Drăgan, Marius Aristotel Jude, Virgil Marius Metea şi Gheorghe Silvian ca membri.

Din martie 2020, Dan Drăgan este secretar de stat la Ministerul Economiei, iar anterior a fost consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, director general la Repower Furnizare, executiv manager la Petprod SRL şi director executiv la Soemma Bucureşti.

Romgaz a avut un profit net de 1,7 miliarde de lei în S1/2022, în creştere cu 127% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al societăţii.

Acţiunile SNG au urcat anul acesta cu 2,6%, pe tranzacţii de circa 470 de milioane de lei. Prin comparaţie, indicele BET a pierdut 18,5%. Compania are o capitalizare de 15,4 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 70% de statul român prin Ministerul Energiei, conform informațiilor publicate de BVB.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!