21.2 C
București
vineri, august 12, 2022

Analize și Trenduri – FIC: Jumătate dintre companii vor investi în 2022 la acelaşi nivel ca anul trecut – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Jumătate dintre oamenii de afaceri estimează că, pentru acest an, investiţiile planificate sunt la niveluri similare cu cele din 2021, iar 40% dintre aceştia spun că plănuiesc să investească sume mai mari comparativ cu perioada precedentă, arată datele indicatorului FIC Business Sentiment Index, ediţia de primăvară, publicat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), relatează Agerpres.

Potrivit sondajului, peste 50% dintre respondenţi au planuri de extindere a forţei de muncă şi 37% păstrează aceste planuri pentru următoarele 12 luni la niveluri similare cu cele de anul trecut.

Indexul Business Sentiment relevă, totodată, că jumătate dintre investitori au în plan să investească în acest an la niveluri similare cu cele din 2021, în timp ce 40% spun că vor să investească sume mai mari, comparativ cu perioada precedentă.

Jumătate dintre oamenii de afaceri estimează că, pentru acest an, investiţiile planificate sunt la niveluri similare cu cele din 2021, iar 40% dintre aceştia spun că plănuiesc să investească sume mai mari comparativ cu perioada precedentă, arată datele indicatorului FIC Business Sentiment Index, ediţia de primăvară, publicat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), relatează Agerpres. Potrivit sondajului, peste 50% dintre respondenţi au planuri de extindere a forţei de muncă şi 37% păstrează aceste planuri pentru următoarele 12 luni la niveluri similare cu cele de anul trecut. În acelaşi timp, doar 45% din totalul celor chestionaţi sunt de părere că forţa de muncă este competitivă. De asemenea, în ceea ce priveşte modul de lucru hibrid, 45% dintre companii estimează că mai mult de un sfert dintre angajaţi vor continua să lucreze de acasă.

Indexul Business Sentiment relevă, totodată, că jumătate dintre investitori au în plan să investească în acest an la niveluri similare cu cele din 2021, în timp ce 40% spun că vor să investească sume mai mari, comparativ cu perioada precedentă. Banca Naţională a României (BNR) a raportat investiţii directe ale nerezidenţilor în valoare de 7 miliarde euro pentru 2021, cel mai bun an pe acest segment, notează sursa citată.

În privinţa infrastructurii, transparenţei şi coerenţei aplicării politicilor publice, reducerii birocraţiei şi a poverii reglementărilor, trendul rămâne constant cu ediţiile precedente ale Indexului. Astfel, 65% dintre respondenţii ediţiei din primăvara 2022 consideră că aceste domenii rămân necompetitive şi că sunt necesare reforme pentru recuperarea decalajelor faţă de ţările europene. De asemenea, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi programele operaţionale reprezintă oportunităţi pentru susţinerea şi implementarea reformelor necesare prin alocarea şi absorbţia de fonduri europene.

Cea mai recentă ediţie a Business Sentiment Index evidenţiază, în acelaşi timp, şi alte măsuri care ar putea spori încrederea investitorilor, cum ar fi dialogul calitativ cu investitori şi consultarea cu mediul de afaceri după modelul Forumului pentru investiţii organizat de Consiliul Investitorilor Străini în parteneriat cu Guvernul României. „Crearea unor strategii clare privind investiţiile prioritare şi proactivitatea cu potenţialii investitori prin intermediul unei agenţii pentru promovarea investiţiilor ar putea, de asemenea, să faciliteze atragere de investiţii private”, sunt de părere realizatorii sondajului de specialitate.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!