2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Analize și Trenduri – Fondatorul Huawei a creat panică în China după ce a avertizat că următorul deceniu va fi „dureros”. „Gerul va fi simțit de toată lumea” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Într-un mesaj intern care a fost făcut public, Ren Zhengfei a informat personalul Huawei că „gerul va fi simțit de toată lumea”, iar compania va trebui să se concentreze mai mult pe profit și mai puțin pe fluxul de numerar sau pe dezvoltarea afacerii pentru a supraviețui în următorii trei ani...

Huawei, listată de multe ori ca fiind cea mai mare firmă din China, se luptă să gestioneze scăderile mari ale veniturilor și profitului.

Mesajul amenințător al lui Ren a devenit viral pe rețelele sociale din China, fiind distribuit și discutat de peste 100 de milioane de utilizatori.

Fondatorul Huawei a lansat un avertisment dur în legătură cu viitorul companiei, ceea ce ar putea fi un semnal de alarmă pentru viitorul afacerilor mai mici într-o perioadă în care China întâmpină dificultăți economice, iar în multe alte țări se vorbește despre intrarea în recesiune, scrie The Guardian.

Într-un mesaj intern care a fost făcut public, Ren Zhengfei a informat personalul Huawei că „gerul va fi simțit de toată lumea”, iar compania va trebui să se concentreze mai mult pe profit și mai puțin pe fluxul de numerar sau pe dezvoltarea afacerii pentru a supraviețui în următorii trei ani, indicând astfel posibile reduceri de personal și de investiții.

Economia Chinei se află sub presiune din mai multe direcții din cauza restricțiilor pandemice, crizei imobiliare și relațiilor internaționale tot mai tensionate. Analiștii se așteaptă ca țara să nu reușească să își atingă obiectivul creșterii economice de 5,5% până la finalul anului.

Huawei, listată de multe ori ca fiind cea mai mare firmă din China, se luptă să gestioneze scăderile mari ale veniturilor și profitului. Veniturile companiei au scăzut cu 14% în primele trei luni ale anului 2022 și marja de profit net s-a redus la 4,3% – de la 11,1%, cât era acum un an.

Căderea gigantului chinez din domeniul tehnologiei a reprezentat unul dintre punctele cele mai fierbinți ale tensiunilor SUA-China, după ce Washingtonul și alte guverne occidentale au restricționat accesul Huawei către piețele lor din cauza îngrijorărilor legate de siguranța națională. Mai mult, companiei i s-a interzis să cumpere anumite tehnologii străine.

Unda de șoc provocată de mesajul amenințător al fondatorului Huawei se simte în toată China

„În trecut, am îmbrățișat idealul globalizării și am dorit să servim întreaga omenire, deci care este idealul nostru acum?” a scris Ren. „Supraviețuim și câștigăm niște bani acolo unde putem. Din acest punct de vedere, trebuie să ne ajustăm structura de piață și să studiem ce se poate face și ce ar trebui abandonat.”

Mesajul lui Ren a devenit viral pe rețelele sociale din China, fiind distribuit și discutat de peste 100 de milioane de utilizatori. Unii dintre ei au spus că se tem de ceea ce va întâmpla cu oamenii de rând și micile afaceri dacă o companie de mărimea lui Huawei emite astfel de avertizări.

Economia globală este într-o stare proastă și nu este nimic neobișnuit în a reduce costurile în timpul unei recesiuni, potrivit lui Linghao Bao, analist la Trivium China. „Motivul pentru care cuvintele lui Ren Zhengfei au ieșit în evidență este felul în care le-a rostit. Părea să fie în stare de panică.”

Profesorul Steve Tsang, director al Institutului SOAS China, a spus că Ren se bucură de un statut care îi permite să vorbească mai deschis decât alți compatrioți ai săi și că ar trebui luat în serios.

„Când cineva ca Ren recunoaște problemele mari pe care le înâmpină un campion național precum Huawei în urma sancțiunilor americane, acest lucru indică faptul că întreaga economie a Chinei este vulnerabilă”, a spus Tsang.

Potrivit lui Tsang, „întrebarea este dacă Xi Jinping va avea pragmatismul și viziunea lui Ren de a veni cu ceva ce ar putea fi la fel de eficient ca ceea ce Ren propune pentru Huawei.”

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!