28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Analize și Trenduri – Fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA și alți doi economiști au luat Premiul Nobel pentru Economie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Marea Depresiune din anii '30 a paralizat economiile mondiale mulţi ani şi a avut consecinţe semnificative în societate.

Totuşi, au fost mai bine gestionate crizele financiare următoare datorită informaţiilor din cercetările laureaţilor din 2022.

Premiile vor fi decernate pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Ben Bernanke, Douglas Diamond şi Philip Dybvig au primit luni Premiul Nobel pentru Economie, la Institutul Karolinska din Stockholm, „pentru cercetări asupra crizelor financiare şi băncilor”. Cercetările celor trei au îmbunătăţit semnificativ înţelegerea rolului băncilor în economie, în special în timpul crizelor financiare.

O importantă constatare a cercetărilor lor se referă la motivul pentru care este vitală evitarea colapsurilor băncilor, informează site-ul oficial nobelprize.org, preluat de Agerpres.

Marea Depresiune din anii ’30 a paralizat economiile mondiale mulţi ani şi a avut consecinţe semnificative în societate. Totuşi, au fost mai bine gestionate crizele financiare următoare datorită informaţiilor din cercetările laureaţilor din 2022. Ei au demonstrat importanţa prevenirii colapsurilor extinse ale băncilor.

Ben Bernanke, fost preşedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), este acum la Institutul Brookings, în Washington, în timp ce Douglas Diamond este la Universitatea din Chicago. Philip Dybvig lucrează la Universitatea Washington, în St. Louis.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de americanii Paul R. Milgrom şi Robert B. Wilson, pentru „îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la noile formate ale licitaţiei”. Ei au folosit cunoştinţele dobândite pentru a schiţa noi formate ale licitaţiei pentru bunuri şi servicii care sunt dificil de vândut în mod tradiţional, cum ar fi frecvenţele radio. Au beneficiat de descoperirile lor vânzătorii, cumpărătorii şi plătitorii de taxe din întreaga lume.

Premiile vor fi decernate pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel. Fiecare premiu este însoţit de un cec în valoare de zece milioane de coroane suedeze (912.000 de euro).

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

Editor : B.P.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!