13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Gigantul austriac Austrotherm a achiziționat linia de producție a brandului Zentyss din Arad – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul austriac Austrotherm mai are facilităţi de producţie în Bucureşti, Călan – Deva și în Horia, în nord-estul României, cu un total de peste 250 de angajaţi.

În prezent compania este unul dintre primii 3 producători de materiale izolante XPS din România având 106 angajaţi.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 102,1 milioane lei, un profit net de 5,8 milioane lei.

Producător austriac de materiale pentru termoizolați, Austrotherm, a achiziționat linia de producție de polistiren extrudat a brandului Zentyss din Arad. Potrivit companiei, întreaga forţă de muncă de la Arad va fi păstrată.

Gigantul austriac Austrotherm mai are facilităţi de producţie în Bucureşti, Călan – Deva și în Horia, în nord-estul României, cu un total de peste 250 de angajaţi.

Austrotherm a cumpărat linia de producție a brandului Zentyss din Arad

Zentyss este marca înregistrată pentru panourile termoizolante din spumă de polistiren extrudat (XPS) produse de firma Opal Technologies. AdePlast a cumpărat în urmă cu 10 ani liniile de producție de polistiren expandat ale Zentyss, iar brandul a rămas doar cu linia de producție de polistiren extrudat de la Arad.

În prezent compania este unul dintre primii 3 producători de materiale izolante XPS din România având 106 angajaţi. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 102,1 milioane lei, un profit net de 5,8 milioane lei.

Locația aleasă la Arad va face posibilă optimizarea rutelor de transport către clienţi, ceea ce va reduce drastic emisiile de CO2, mai arată producătorul austriac. De asemenea, Austrotherm plănuieşte să investească în continuare în această locaţie în anii următori.

„Prima noastră sarcină va fi să câştigăm încrederea fiecărui angajat. Am dori apoi să valorificăm împreună sinergiile existente şi să îmbunătăţim serviciile. În viitor, clienţii noştri vor beneficia de livrări mai rapide şi mai flexibile”, a declarat Klaus Haberfellner, directorul general al Austrotherm GmbH, comentând finalizarea cu succes a preluării companiei.

Cele două părţi au convenit să nu divulge preţul de achiziţie

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a avut o cifră de afaceri de 517 milioane euro şi avea la finalul anului trecut un număr de 1.200 angajaţi.

Grupul Austrotherm, care este deţinut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unităţi de producţie de materiale izolante în 12 ţări. Pe lângă sediul central din Wopfing şi fabricile din Pinkafeld şi Purbach, acesta este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Croaţia, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria şi Turcia.

De asemenea, grupul este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro anul trecut și avea 6.600 de angajaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!