2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Analize și Trenduri – Glovo a primit aprobarea de la Consiliul Concurenţei. În ce condiții poate cumpăra Foodpanda – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Durata acestor angajamente asumate de Glovo este de 24 de luni de la data finalizării tranzacţiei”, precizează autoritatea de concurenţă, transmite news.ro Glovo va putea prelua Foodpanda Glovoappro SRL este filiala din România a companiei Glovo... În plus, Foodpanda Ro SRL a inclus recent alte bunuri de consum (precum alimente, flori, băuturi alcoolice şi tutun, produse farmaceutice, jucării, produse de îngrijire pentru copii, cărţi, etc.) Delivery Hero Dmart SRL a fost constituită în iunie 2020 şi funcţionează prin intermediul magazinelor de tip „dark store”, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online...

„Consiliul Concurenţei a autorizat cu condiţii tranzacţia prin care Glovoappro SRL va prelua compania Foodpanda Ro SRL şi, indirect, afacerea Pandamart, operată de către Delivery Hero Dmart SRL.

Din analiza efectuată de autoritatea de concurenţă au rezultat anumite îngrijorări legate de puterea de piaţă pe care o dobândeşte Glovo în urma acestei tranzacţii, în contextul activităţii de platformă online de livrare a mâncării, şi efectul pe care aceasta ar putea-o avea asupra accesului la clienţi de către concurenţii săi”, a informat autoritatea de concurenţă.

Glovo își asumă să elimine îngrijorările concurenţiale

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate de către Glovo pentru a elimina îngrijorările concurenţiale identificate.

„Astfel, Glovoappro SRL se angajează să nu impună clauze de exclusivitate în relaţie cu restaurantele partenere şi să nu condiţioneze contractual nivelul comisioanelor plătite de restaurantele partenere (actuale sau viitoare) de respectarea unei clauze de exclusivitate. De asemenea, Glovo s-a angajat să nu penalizeze restaurantele partenere pentru aderarea la o altă platformă de comenzi online şi livrare de mâncare. Totodată, compania nu va reînnoi prevederile contractuale prin care Foodpanda impune obligaţii de exclusivitate restaurantelor partenere. Durata acestor angajamente asumate de Glovo este de 24 de luni de la data finalizării tranzacţiei”, precizează autoritatea de concurenţă, transmite news.ro

Glovo va putea prelua Foodpanda

Glovoappro SRL este filiala din România a companiei Glovo, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea şi administrarea serviciului online de livrare de mâncare de la restaurante către consumatori, prin intermediul platformei cu acelaşi nume. Adiacent, desfăşoară activităţi de preluare comenzi şi livrare de alte bunuri de consum (precum: alimente, flori, băuturi alcoolice şi tutun, produse farmaceutice, jucării, produse de îngrijire pentru copii, cărţi, etc.) furnizate de vânzători, precum lanţuri de supermarket sau magazine locale.

Foodpanda Ro SRL şi Delivery Hero Dmart SRL fac parte dintr-un grup de companii deţinute de către Delivery Hero SE, Germania.

Foodpanda Ro SRL furnizează servicii de preluare a comenzilor online şi livrare de mâncare de la restaurante prin intermediul serviciului online Foodpanda (aplicaţie şi site internet). În plus, Foodpanda Ro SRL a inclus recent alte bunuri de consum (precum alimente, flori, băuturi alcoolice şi tutun, produse farmaceutice, jucării, produse de îngrijire pentru copii, cărţi, etc.).

Delivery Hero Dmart SRL a fost constituită în iunie 2020 şi funcţionează prin intermediul magazinelor de tip „dark store”, care reprezintă spaţii de depozitare în proximitate destinate exclusiv vânzării online, prin intermediul platformei, a produselor de tip multicategorie, fără spaţiu fizic de comercializare, această activitate fiind într-un stadiu incipient.

Decizia şi conţinutul angajamentelor vor fi publicate pe site-ul autorităţii de concurenţă după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!