2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Analize și Trenduri – Greva personalului de la Ryanair din Spania se prelungește. Ce trebuie să știe cei care călătoresc cu avionul – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Este haos în domeniul călătoriile aeriene, însă situația ar putea fi și mai gravă. Într-un comunicat transmis duminică, personalul navigant al Ryanair din Spania anunță că are în plan să mențină greva 12 zile în luna iulie. Sursa citată precizează că greva ar putea fi menținută până în momentul în care condițiile mai bune de

Este haos în domeniul călătoriile aeriene, însă situația ar putea fi și mai gravă. Într-un comunicat transmis duminică, personalul navigant al Ryanair din Spania anunță că are în plan să mențină greva 12 zile în luna iulie.

Sursa citată precizează că greva ar putea fi menținută până în momentul în care condițiile mai bune de muncă vor fi respectate, anunță sindicatele USO şi SICTPLA, crescând astfel perspectiva haosului în călătoriile aeriene, în sezonul turistic de vară.

Trebuie menționat faptul că anunțul vine chiar în ultima zi a grevei actuale, care a început deja de luni și a dus la anularea a zece zboruri în Spania în cursul zilei de sâmbătă.

O nouă grevă de 12 zile în luna iulie

„Personalul navigant al companiei se va afla în grevă în zilele de 12-15, 18-21 şi 25-28 iulie, în cele 10 aeroporturi spaniole în care operează Ryanair”, au spus sindicatele într-un comunicat, care precizează că este nevoie de o nouă atitudine din partea companiei aeriene.

„Sindicatele şi echipajul Ryanair… cer o schimbare de atitudine din partea companiei aeriene”, mai precizează sursa citată. De asemenea, sindicatele au cerut guvernului ”să nu permită Ryanair să încalce legislaţia muncii şi drepturile constituţionale, cum ar fi dreptul la grevă”, potrivit Reuters. 

Amintim faptul că în ultimele zile, sindicatele personalului navigant al Ryanair din Belgia, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia au declanşat mai multe greve, care nu se vor opri aici.

În ceea ce privește nemulțumirile angajaților, lucrătorii companiilor aeriene din întreaga Europă sunt nemulțumiți de modul în care au fost reluate călătoriilor după ridicarea blocajelor din cauza pandemiei, iar penuria de personal a fost acuzată de întârzierile şi cozile lungi.

Noi greve în domeniu aviatic

La rândul său, personalul navigant al easyJet din Spania urmează să organizeze o grevă timp de nouă zile, pentru salarii mai mari. Compania aeriană a anulat sâmbătă cinci zboruri din Spania. Și lucrătorii de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris au intrat în grevă vineri şi sâmbătă, lucru care a dus la anularea a aproximativ 10% din zboruri.

Cei care călătoresc în Portugalia nu vor întâmpina însă probleme. Aici nu există greve, însă din cauza problemelor existente deja în euroap, 65 de zboruri către şi dinspre Lisabona erau de aşteptat să fie anulate sâmbătă din cauza ”unui set de constrângeri la diferite aeroporturi europene”, a declarat compania de management aeroportuar ANA.

Contactată de Reuters, compania aeriană Ryanair nu a răspuns până acum solicitării.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!