35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Analize și Trenduri – IBC Focus: Numărul investiţiilor anunţate în zona de agro şi zootehnie a crescut cu 75% în primele patru luni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Numărul investiţiilor noi şi al proiectelor de construire de facilităţi bio şi zootehnice, în valoare de 300 de milioane de euro, a înregistrat o creştere cu 75% în primele patru luni din 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut...

Din analiza proiectelor de construcţii anunţate în primele patru luni ale anului 2022 în acest domeniu, reiese că 56% dintre proiectele noi sunt proiecte zootehnice, iar 44% sunt agrotehnice.

În segmentul zootehnic, cele mai multe investiţii sunt fermele de bovine pentru lapte şi carne (43%), fermele de suine reprezintă aproximativ o cincime (19%) din totalul investiţiilor anunţate în acest an, iar fermele de păsări (în special pui şi curcani) - 15%.

Numărul investiţiilor noi şi al proiectelor de construire de facilităţi bio şi zootehnice, în valoare de 300 de milioane de euro, a înregistrat o creştere cu 75% în primele patru luni din 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize realizată de compania de monitorizare a pieţei de construcţii şi proiecte de investiţii IBC Focus, citată de Agerpres. Această tendinţă se accentuează în contextul discuţiilor despre criza alimentară şi în condiţiile în care lanţurile de producţie şi distribuţie în zona de securitate alimentară sunt afectate din cauza conflictului militar din Ucraina.

„În prima parte a anului 2022 am observat o creştere cu 75% a investiţiilor în agribusiness, comparativ cu perioada similară a anului trecut. O posibilă explicaţie a acestei tendinţe poate fi pusă şi pe seama conflictului militar din Ucraina”, a declarat Andrei Spătaru, fondator al IBC Focus.

Din analiza proiectelor de construcţii anunţate în primele patru luni ale anului 2022 în acest domeniu, reiese că 56% dintre proiectele noi sunt proiecte zootehnice, iar 44% sunt agrotehnice.

În segmentul zootehnic, cele mai multe investiţii sunt fermele de bovine pentru lapte şi carne (43%), fermele de suine reprezintă aproximativ o cincime (19%) din totalul investiţiilor anunţate în acest an, iar fermele de păsări (în special pui şi curcani) – 15%. De asemenea, fermele de ovine au o pondere de 13%, iar fermele piscicole reprezintă 10% din investiţiile noi.

„Urmărind tendinţele investiţiilor anunţate în segmentul agrotehnic, se remarcă o pondere însemnată în construirea de spaţii de depozitare cereale şi legume. Comparativ cu anul trecut, investiţiile anunţate în construirea de silozuri depozitare cereale au crescut exponenţial”, arată cercetarea.

Totuşi, cele mai multe investiţii anunţate în zona agro rămân serele şi solariile, urmate de investiţiile în capacităţile de depozitare cereale, legume şi fructe.

În acest an, IBC Focus prin platforma victa.ro a monitorizat 392 de investiţii din segmentul agro-zootehnic. Cele mai multe dintre acestea (64%) sunt încă în faza premergătoare construcţiei, urmând ca şantierele să înceapă în următoarele luni. Valoarea estimată a acestor investiţii depăşeşte 300 de milioane de euro, iar judeţele cu cele mai multe investiţii noi în domeniul agricol sunt Constanţa (30), Satu Mare (28) şi Bihor (24).

Anual, pe platforma victa.ro sunt monitorizate şi actualizate constant peste 35.000 de şantiere şi proiecte de construcţii, atât din sectorul privat, cât şi din cel public.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!