0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Analize și Trenduri – Impozitele pe proprietăți imobiliare ar putea să crească. Câciu: Populația cu venituri mici este protejată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Practic, pe de o parte pot acționa în cadrul acestei marje, pot crește impozitele, este vorba de veniturile autorităților locale și atunci când ne întrebăm de ce fiecare dată când statul din buget trebuie să suplinească lipsa de venituri ale autorităților locale cred că un răspuns este și în zona aceasta a colectării veniturilor locale.

Impozitarea proprietăților imobiliare ar putea crește din 2023. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că va fi actualizată grila de raportare a stabilirii impozitului pe proprietate, pe care o au la dispoziție autoritățile locale. Schimbarea a fost propusă în Parlament de senatori PSD și PNL. Adrian Câciu a precizat că persoanele cu venituri mici ar urma să fie protejate.

„OUG 16 este la Senat. Pe partea de proprietate, înțeleg că senatorii PSD și PNL au depus un amendament. În analiza acestui amendament am văzut că sunt și pozițiile Asociației Orașelor și Municipiilor, Asociației Consiliilor Județene, care sunt de acord cu această abordare. Parlamentul va trece la dezbaterea și avizarea acestui amendament, care de fapt reprezintă o actualizare a grilei de raportare a stabilirii impozitului pe proprietate.

Nu-i neapărat să crească impozitele. Față de această grilă care a fost stabilită în 2015, autoritățile locale au o marjă de stabilire cuprinsă între 0,08 și 0,2% sau 2%. Practic, pe de o parte pot acționa în cadrul acestei marje, pot crește impozitele, este vorba de veniturile autorităților locale și atunci când ne întrebăm de ce fiecare dată când statul din buget trebuie să suplinească lipsa de venituri ale autorităților locale cred că un răspuns este și în zona aceasta a colectării veniturilor locale.

Populația cu venituri mici este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate. Există o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în Codul Fiscal. Impactul unei eventuale creșteri de impozite nu va fi pe persoanele cu venituri mici.

Pe de altă parte, trebuie să ținem cont că este vorba și de o chestiune de inechitate ca impozitele să fie la fel în UAT-uri diferite și ca nivel de trai și ca nivel de dezvoltare economică”, a declarat Adrian Câciu la Guvern.

Editor : Alexandru Costea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!