2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Analize și Trenduri – Indienii de la Galați se extind în agricultura românească – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Familia Gupta, care controlează combinatul siderurgic Liberty de la Galați- fost ArchelorMittal, a primit acceptul Consiliului Concurenței să preia compania Thames Farming Enterprises BV din Olanda (Thames) care activează în sectorul agricol românesc.Cumpărătorul este Transcarpathians Trading... Grupul Liberty face parte din Alianţa GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi cu o prezenţă în aproximativ 30 de ţări la nivel mondial..


Familia Gupta, care controlează combinatul siderurgic Liberty de la Galați- fost ArchelorMittal, a primit acceptul Consiliului Concurenței să preia compania Thames Farming Enterprises BV din Olanda (Thames) care activează în sectorul agricol românesc.
Cumpărătorul este Transcarpathians Trading, deținută de Raj Gupta, iar societățile cumpărate sunt Agricom Borcea SA, Tudor 92 SRL, Concordia Agro SRL și Alisa Farm Management SRL din judeţul Călăraşi.

Agricom Borcea SA, Tudor 92 SRL şi Concordia Agro SRL, toate aflat sub controlul Thames Farming Enterprises BV din Olanda (Thames). Toate aceste companii au ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de semințe oleaginoase în județul Călăraşi, iar Alisa Farm Management SRL le oferă acestora servicii de conducere și management pentru operațiunile locale.

TCT face parte din African Industries Group (AIG) și desfășoară activități de cumpărare și vânzare de bunuri imobiliare proprii. În România, AIG este implicată în operațiuni agricole, în distribuția de mașini agricole, precum și în dezvoltare imobiliară și investiții.

Una din firmele deținute deja de indieni este AgroHolding. AIG este controlată de familia Gupta din India. Sanjeev Gupta a fondat în 1992 în Marea Britanie compania metalurgică Liberty House Group, companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de Sanjeev Gupta. Aceasta sediul la Londra şi filiale în Dubai, Singapore şi Hong Kong. Sanjeev Gupta a fost indicat de Forbes drept posibil cel mai ambiţios industriaş din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziţii din Marea Britanie între 2013 şi 2017.

<!–

–>

În luna iulie 2019, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. În prezent, Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance, deţinut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajaţi.

Grupul Liberty face parte din Alianţa GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi cu o prezenţă în aproximativ 30 de ţări la nivel mondial.

În urma analizei, autoritatea de concurență a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.cotidianul.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!