1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Analize și Trenduri – Inflaţia a crescut cu 1,5% în China, în octombrie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ONE relaţionează această situaţie cu problemele de logistică de la nivel mondial, cu majorarea preţurilor la materiile prime sau cu criza energetică, care s-a tradus prin politici de raţionalizare în importante poluri industriale din ţara asiatică... Indicele preţurilor de consum (IPC), principalul indicator al inflaţiei, a crescut cu 1,5%, interanual, în China, în octombrie, în timp ce indicele preţurilor de producţie (IPP) a marcat un nou record, de 13,5%, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres... Datele publicate miercuri de Biroul Naţional de Statistică (ONE) semnalează că IPC a crescut în octombrie cu un ritm mai mult decât dublu faţă de luna anterioară, de la 0,7% la 1,5%... Acest avans pune capăt unui interval de patru luni consecutive de încetinire, după creşterea din mai, când IPC a atins vârful anterior din acest an, şi de fapt, reprezintă un nou nivel maxim pentru 2021..

Indicele preţurilor de consum (IPC), principalul indicator al inflaţiei, a crescut cu 1,5%, interanual, în China, în octombrie, în timp ce indicele preţurilor de producţie (IPP) a marcat un nou record, de 13,5%, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Datele publicate miercuri de Biroul Naţional de Statistică (ONE) semnalează că IPC a crescut în octombrie cu un ritm mai mult decât dublu faţă de luna anterioară, de la 0,7% la 1,5%, peste aşteptările analiştilor.

Acest avans pune capăt unui interval de patru luni consecutive de încetinire, după creşterea din mai, când IPC a atins vârful anterior din acest an, şi de fapt, reprezintă un nou nivel maxim pentru 2021.

Comparativ cu luna precedentă, preţurile de consum s-au majorat cu 0,7 %.

În ceea ce priveşte IPP, avansul interanual a fost cu 2,8 puncte peste cel din luna anterioară şi, de asemenea, s-a situat peste ceea ce estimau experţii, ale căror previziuni erau de circa 12%.

În octombrie, pentru a doua lună consecutiv, IPP a înregistrat cea mai mare creştere din seria sa istorică.

ONE relaţionează această situaţie cu problemele de logistică de la nivel mondial, cu majorarea preţurilor la materiile prime sau cu criza energetică, care s-a tradus prin politici de raţionalizare în importante poluri industriale din ţara asiatică, începând cu mijlocul lunii septembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!