1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Analize și Trenduri – INS: Prețurile în construcții și comerțul cu amănuntul vor crește accentuat până în luna septembrie – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Managerii întreprinderilor estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în septembrie, precum şi creşterea activităţii în comerţul cu amănuntul şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). ”Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor

Managerii întreprinderilor estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, până în septembrie, precum şi creşterea activităţii în comerţul cu amănuntul şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, arată INS.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creştere (sold conjunctural +39%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +36%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna iulie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +10%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere accentuată a acestora (sold conjunctural +52 %).

Comerţul cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +21%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +20%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +51%).

Servicii

Conform estimărilor din luna iulie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +25%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!