20 C
București
luni, mai 23, 2022

Analize și Trenduri – INS: Producţia industrială a înregistrat o scădere în prima parte a lui 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Producţia industrială a scăzut cu 0,2% ca serie brută şi cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică.

Conform datelor prezentate, în primele trei luni ale anului în curs, comparativ cu acelaşi interval din 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,2%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industriei extractive (-0,7%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada menţionată, a fost mai mică cu 1,7%, din cauza scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6%) şi industria extractivă (-0,5%).

Producţia industrială a scăzut cu 0,2% ca serie brută şi cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică.

Conform datelor prezentate, în primele trei luni ale anului în curs, comparativ cu acelaşi interval din 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,2%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industriei extractive (-0,7%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada menţionată, a fost mai mică cu 1,7%, din cauza scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6%) şi industria extractivă (-0,5%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,5%.

Producţia industrială a crescut în luna martie 2022

În luna martie 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,6%, ca efect al creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+12,8%), industria prelucrătoare (+11,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,1%), a arătat INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,7%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,6%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 1,2%, respectiv cu 1,0%.

Datele INS: Care este diferența față de anul trecut

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,0%), industria extractivă (-2,4%) şi industria prelucrătoare (-0,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 3,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,6%), industria extractivă (-2,5%) şi industria prelucrătoare

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!