19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – ITM a amendat o companie de curierat din Capitală cu peste 400.000 de lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

O societate din Bucureşti ce desfăşura activităţi de curierat a fost sancţionată cu amendă în valoare de 408.000 de lei, după ce s-a descoperit că un număr de 54 de persoane munceau fără forme legale, se arată într-un comunicat transmis marți de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)...

inspector şef Constantin Bujor, în urma unei acţiuni de de control, au identificat la o singură societate ce desfăşura activităţi de curierat, 54 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art.

Amenzi pentru munca la negru în București Amintim că, peste 90 de agenţi economici din Bucureşti au fost verificaţi în ultima săptămână a lunii martie de către inspectorii de muncă, fiind aplicate amenzi în valoare de 520.000 de lei pentru lipsa contractelor individuale de muncă...

O societate din Bucureşti ce desfăşura activităţi de curierat a fost sancţionată cu amendă în valoare de 408.000 de lei, după ce s-a descoperit că un număr de 54 de persoane munceau fără forme legale, se arată într-un comunicat transmis marți de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

„În data de 18.04.2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub conducerea şi coordonarea dl. inspector şef Constantin Bujor, în urma unei acţiuni de de control, au identificat la o singură societate ce desfăşura activităţi de curierat, 54 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată. Amenda contravenţională aplicată a fost de 408.000 lei”, transmite documentul citat.

Obiectivele acţiunii de control, derulată pe raza Municipiului Bucureşti, au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, respectiv verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Amenzi pentru munca la negru în București

Amintim că, peste 90 de agenţi economici din Bucureşti au fost verificaţi în ultima săptămână a lunii martie de către inspectorii de muncă, fiind aplicate amenzi în valoare de 520.000 de lei pentru lipsa contractelor individuale de muncă, informează ITM, într-un comunicat transmis săptămâna trecută.

Acţiunile de control s-au desfăşurat în perioada 23 – 31 martie şi au avut ca obiectiv prioritar identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor au fost identificate 26 de persoane care au declarat că nu au încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, aşa cum este prevăzut în Codul muncii. Ca urmare a acestor probleme identificate, s-au aplicat amenzi în cuantum de 520.000 de lei.

ITM a amendat mai multe brutării din Capitală

De asemenea, tot săptămâna trecută, ITM a transmis că a aplicat amenzi în valoare de 121.000 de lei unor angajatori ce activează în domeniul privind fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

Astfel, acţiunile de control s-au derulat în perioada 5 – 8 aprilie 2022, în cadrul Campaniei Naţionale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respecta dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pe durata controalelor au fost verificaţi 198 angajatori, în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate şase sancţiuni contravenţionale, iar valoarea amenzilor a fost de 121.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate peste 150 măsuri, cu termene de remediere a neconformităţilor (nerespectarea modelului cadru al contractului individul de muncă; neacordarea repausului săptămânal; semnalizare privind securitatea şi sănătatea în muncă incompletă; ventilaţie necorespunzătoare etc.).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!