2.4 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Analize și Trenduri – Joburi de sezon: Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un număr de 1800 de joburi în domenii căutate mai ales în această perioadă, au fost scoase la bătaie în ultima lună.

1.800 de joburi în merchandising și promoții au fost scoase la bătaie în ultima lună, companiile pregătind campaniile și evenimentele de final de an.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în merchandising și promoții este de 2.800 de lei pe lună.

Apropierea sărbătorilor de iarnă crește numărul de angajări în merchandising și promoții. Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei.

1.800 de joburi în merchandising și promoții au fost scoase la bătaie în ultima lună, companiile pregătind campaniile și evenimentele de final de an. Cele mai multe aparțin angajatorilor din retail, turism și industria alimentară și se adresează aproape exclusiv candidaților tineri, aflați la început de carieră. Mai mult de jumătate dintre aceste joburi sunt pentru București, în timp ce Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Craiova sunt următoarele orașe în funcție de numărul de locuri de muncă disponibile.

„Este un segment de activitate în care media salarială este sub nivelul salariului mediu net pe economie și asta se întâmplă pentru că vorbim de joburi care nu cer nici foarte multă experiență, nici un nivel ridicat de specializare. În cea mai mare parte, vizează candidații din segmentul entry level, iar acest lucru se reflectă în salariile oferite. În plus, este un sector puternic influențat de sezonalitate, ale cărui vârfuri sunt înregistrate vara, înaintea sezonului estival, și iarna, înaintea sărbătorilor”, spune Roxana Drăghici, head of Sales în cadrul eJobs România.

Un decorator de vitrine ajunge să încaseze 2.800 de lei

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în merchandising și promoții este de 2.800 de lei pe lună. Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei, în timp ce media pentru un decorator de vitrine ajunge la 2.800 de lei. Coordonatorii comerciali încasează salarii medii de 3.000 de lei, iar un job de ambalator sau de hostess vine cu o medie salarială de 2.000, respectiv 2.500 de lei.

„Vedem, în acest domeniu, destul de mulți tineri care caută joburi de tipul project based sau part time. Este vorba în special de studenți, dornici să își suplimenteze veniturile în timpul liber, cu ajutorul unui job care să le permită, în același timp, să meargă și la cursuri. Este un sector foarte accesibil pentru ei, însă în care vedem și o rată de fluctuație considerabilă. Aproape jumătate din numărul total de aplicări din ultima lună pentru joburile din merchandising / promoții aparține candidaților din categoria de vârstă 18-24 de ani”, mai spune Roxana Drăghici.

Salariu mediu net de 8.000 de lei pentru joburile de brand manager

Cel mai bine plătiți angajați din merchandising sunt cei care ocupă poziții ce necesită studii superioare și experiență. Datele Salario indică, astfel, un salariu mediu net de 8.000 de lei pentru joburile de brand manager sau 5.500 de lei pentru cele de graphic designer. Un key account manager, un economist sau un manager de proiect sunt alte posturi pentru care salariile medii oferite variază între 4.500 și 5.000 de lei.
În ultima lună, pe eJobs.ro au fost înregistrate aproape 55.000 de aplicări pentru locurile de muncă din merchandising și promoții. 97% din aplicări sunt pentru joburile care necesită prezența fizică la birou sau pe teren, 2,7% sunt pentru cele care acceptă colaborările remote și doar 0,3% sunt pentru străinătate.

Cele mai mici salarii medii nete pentru angajații din merchandising și promoții

Cele mai mici salarii MEDII nete introduse până în acest moment de către angajații din merchandising și promoții sunt pentru:
• Operator introducere date – 1.700 de lei
• Ambalator – 2.000 de lei
• Hostess – 2.500 de lei
• Asistent comercial – 2.500 de lei
• Manager de proiect junior – 2.550 de lei

Orașele cu cele mai mici salarii MEDII nete din merchandising și promoții sunt:
• Slatina: 1.500 de lei
• Deva: 1.541 de lei
Brăila: 1.700 de lei
• Tulcea: 1.800 de lei
• Botoșani: 1.800 de lei

Orașele cu cele mai mari salarii MEDII nete din merchandising și promoții sunt:
• București : 3.000 de lei
• Cluj – Napoca: 2.700 de lei
• Timișoara: 2.700 de lei
• Brașov: 2.600 de lei
• Sibiu: 2.500 de lei

Pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale

Iată și care sunt pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

• Brand manager: salariul mediu net la nivel național – 5.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 8.000 lei
• Merchandiser vizual: salariul mediu net la nivel național – 2.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 6.000 lei
• Graphic designer: salariul mediu net la nivel național – 3.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 5.500 de lei
• Economist: salariul mediu net la nivel național – 3.800 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 4.500 lei
• Coordonator proiecte: salariul mediu net la nivel național – 4.300 lei, salariul maxim introdus în Salario – 4.500 lei

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 30.000 de locuri de muncă. Peste 480.000 de specialiști și-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!