16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Analize și Trenduri – Jobyx.ro: Soluţia pentru o carieră în domeniul financiar-contabil – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15-64 ani) a crescut în trimestrul al doilea (T2) al acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

„Gradul de ocupare a fost mai mare la bărbați (72,0%, față de 54,8% la femei) și la persoanele din mediul urban (69,3%, față de 56,6% în mediul rural)”, se menționează în document.

Rata șomajului, în trimestrul al doilea din 2022, a fost de 5,3%, în scădere cu 0,7 puncte procentuale față de cea înregistrată în primele trei luni ale acestui an.

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a crescut în trimestrul al doilea (T2) al acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Indicatorul s-a situat la 63,5%, în plus cu 1,1 puncte procentuale faţă de perioada aprilie-iunie a acestui an.

Cu toate acestea, se constată un dezechilibru în ceea ce priveşte egalitatea de gen, gradul de ocupare fiind mai mic în rândul femeilor, arată datele INS. O diferenţă semnificativă se înregistrează în cazul persoanelor care provin din mediul rural, comparativ cu mediul urban. În privinţa tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani, rata de ocupare a fost de doar 19% în perioada aprilie-iunie. „Gradul de ocupare a fost mai mare la bărbaţi (72,0%, faţă de 54,8% la femei) şi la persoanele din mediul urban (69,3%, faţă de 56,6% în mediul rural)”, se menţionează în document.

Rata şomajului, în trimestrul al doilea din 2022, a fost de 5,3%, în scădere cu 0,7 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în primele trei luni ale acestui an. În T2 din 2022, populaţia activă a României era de 8,326 milioane de persoane, din care 7,887 milioane de persoane erau ocupate şi 439.700 persoane erau şomeri. „Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de un punct procentual (5,7% la bărbaţi, faţă de 4,7% la femei), iar pe medii rezidenţiale, de 5,5 puncte procentuale (8,5% în mediul rural, faţă de 3% în mediul urban). Pe grupe de vârstă, rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (21,3%) în rândul tinerilor (15-24 ani)”, potrivit INS.

Pentru a facilita accesul studenţilor la piaţa muncii şi interacţiunea acestora cu angajatorii, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a dezvoltat, prin intermediul proiectului Acces la carieră de succes – Pilonul I, Jobyx.ro, o platformă online de intermediere a locurilor de muncă. Cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiectul asigură respectarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi eliminarea tuturor formelor de discriminare în domeniul muncii şi educaţiei. Jobyx.ro, platforma de job-matching, dezvoltată în cadrul proiectului, este soluţia pentru tinerii care îşi doresc o carieră în domeniul financiar-contabil. Fă-ţi cont pe Jobyx.ro şi dă start carierei tale!

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziţiei de la educaţie la piaţa forţei de muncă pentru cel puţin 322 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior (ISCED 6 şi 7), cu domiciliul în regiuni mai puţin dezvoltate ale României, prin instituirea unui sistem funcţional de stagii de practică şi programe de învăţare la locul de muncă realizate preponderent la potenţiali angajatori care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi/sau domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Proiectul îşi asumă creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de practică şi urmăreşte facilitarea accesului la piaţa muncii a studenţilor care provin din regiuni defavorizate, în special a celor din mediul rural, cu grad ridicat de emigrare în alte state membre ale Uniunii Europene. De asemenea, proiectul este orientat spre menţinerea forţei de muncă calificate în zona în care studenţii au domiciliul sau în alte oraşe din România care oferă oportunităţi de dezvoltare profesională.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe acces-p1.ceccar.ro. Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la acces-p1@ceccar.ro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!