33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Analize și Trenduri – K2S: Numărul recrutărilor pentru posturi de middle şi top management ar putea să crească în următoarele 3-6 luni – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Numărul recrutărilor pentru posturi de middle și top management ar putea să crească în următoarele 3-6 luni, la nivelul companiilor active din România, ca mecanism de adaptare a mediului de business la evoluțiile recente macroeconomice și geopolitice...

„Deși potrivit datelor Registrului Comerțului, la nivel național, în primele trei luni din 2022 și-au suspendat activitatea 3.801 companii românești (cu aproape 19% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut), această etapă este firească și va fi urmată de o perioadă care va aduce idei noi de afaceri, extinderi ale business-urilor existente pe noi piețe sau lansări de noi divizii”, potrivit specialiștilor K2S.

Recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat estimările privind evoluția economică a Romaniei în 2022 și în 2023, astfel încât ritmul de creștere previzionat a scăzut cu 0,3% pentru 2022, respectiv 1,2% pentru 2023.

Numărul recrutărilor pentru posturi de middle şi top management ar putea să crească în următoarele 3-6 luni, la nivelul companiilor active din România, ca mecanism de adaptare a mediului de business la evoluţiile recente macroeconomice şi geopolitice, relevă o analiză a companiei de soluţii de resurse umane K2S – Key2Success, citată de Agerpres. „Deşi potrivit datelor Registrului Comerţului, la nivel naţional, în primele trei luni din 2022 şi-au suspendat activitatea 3.801 companii româneşti (cu aproape 19% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), această etapă este firească şi va fi urmată de o perioadă care va aduce idei noi de afaceri, extinderi ale business-urilor existente pe noi pieţe sau lansări de noi divizii”, potrivit specialiştilor K2S.

Recent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a ajustat estimările privind evoluţia economică a Romaniei în 2022 şi în 2023, astfel încât ritmul de creştere previzionat a scăzut cu 0,3% pentru 2022, respectiv 1,2% pentru 2023.

Dezvoltările din domeniul energiei regenerabile şi Legea offshore pot dinamiza, de asemenea, recrutările din sectorul energetic şi domeniile conexe.

„Volumul de recrutare pentru roluri de middle şi top management a crescut în ultimele două luni şi credem că se va menţine pe un trend ascendent, cel puţin pentru următoarea jumătate din an. De asemenea, companiile caută soluţii pentru optimizarea productivităţii angajaţilor – fie printr-un management mai bun al resurselor umane, fie prin soluţii de recompensare a angajaţilor competitivi. Acestea reprezintă o formă de adaptare a business-ului la transformarea sistemică la care asistăm cu toţii”, a declarat Valentin Dima, Consultant Senior în cadrul K2S – Key2Success.

În unele sectoare (precum cel de retail) au fost înregistrate deja creşteri salariale, pentru a stimula productivitatea angajaţilor.

De asemenea, mecanismele periodice de ajustare a remuneraţiilor din cadrul companiilor din România ar putea fi accesate la intervale mai scurte decât de obicei (respectiv anual sau o dată la doi ani), consideră specialiştii K2S.

„Cum s-a transformat mediul de business în ultimii doi ani şi ce urmează? Au fost create noi linii de business care au crescut rapid, iar acum companiile au nevoie de resurse umane adecvate, pentru a continua dezvoltarea”, susţin autorii studiului.

Totodată, modelele de business au suferit schimbări, în context pandemic şi/sau post pandemic, necesitând competenţe noi, neexistente anterior în companiile respective.

„Industria energetică cunoaşte o efervescenţă ridicată după câţiva ani de stagnare. În alte industrii, unele companii care au intrat pe piaţa din România în perioada 2019-2021 au stopat dezvoltarea, astfel încât acum sunt disponibile oferte de angajare care pot recupera decalajul acestor doi ani. Nu în ultimul rând, o tendinţă majoră în rândul companiilor este focusul asupra bunăstării angajaţilor, care se va accentua în a doua jumătate a anului 2022”, notează specialiştii K2S.

Conform analizei, în majoritatea companiilor, activităţile se desfăşoară acum în format hibird, iar o preocupare esenţială a liderilor de companii va fi menţinerea echilibrului emoţional şi a stării de bine a angajaţilor.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!