-4.1 C
București
luni, ianuarie 24, 2022

Analize și Trenduri – Libanezul Jihad El Khalil își mărește și mai mult averea în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Conform presei, omul de afaceri libane ar fi plătit 2,5 milioane de euro, adică o mică parte a prejudiciului iniţial estimat la 30 de milioane de euro, de care vorbea DIICOT în 2012, În plus, o parte a probatoriului ar fi picat, fiind administrat cu SRI, iar alte fapte nu ar fi putut fi probate.. ... „Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O... au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale”, suna comunicatul DIICOT.. .


Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care companiile Maria Trading SRL, Constanța, și Agro-Chirnogi SA, Călărași, preiau Agrirom SRL, Constanța. Maria Trading are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al animalelor vii, iar Agro-Chirnogi are ca principala activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Maria Trading și Agro-Chirnogi sunt controlate de către unul dintre cei mai mari proprietari de pământ agricol dein România, cetrățeanul libanez Jihad El Khalil. Agrirom activează în sectorul producerii și comercializării de cereale, culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Compania exploatează peste 5.000 de hectare.

Agro Chirnogi exploatează în jur de 9.500 de hectare, cea mai mare parte fiind concesionată de la Agenția Domeniilor Statului, iar Maria Trading 12.000 de hectare. Jihad El Khalil a fost până nu demult anchetat de DIICOT timp de 7 ani într-un dosar de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale. În 2019, Tribunalul Bucureşti a confirmat decizia DIICOT de clasare a dosarului şi a respins plângerea ANAF, potrivit portalului instanţelor.

Conform presei, omul de afaceri libane ar fi plătit 2,5 milioane de euro, adică o mică parte a prejudiciului iniţial estimat la 30 de milioane de euro, de care vorbea DIICOT în 2012, În plus, o parte a probatoriului ar fi picat, fiind administrat cu SRI, iar alte fapte nu ar fi putut fi probate. Decizia de clasare din octombrie 2019, deşi confirmată de instanţă, este în contradicţie flagrantă cu stilul bombastic prin care DIICOT a anunţat ancheta în august 2012. „Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale”, suna comunicatul DIICOT.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.cotidianul.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!