3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Analize și Trenduri – LIBERTY Galați a anunțat că lansează licitația pentru programul de transformare GREENSTEEL – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

LIBERTY Galați a lansat procesul de licitație pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare hibride cu arc electric în scopul transformării GREENSTEEL a operațiunilor sale, ceea ce reprezintă un pas major în îndeplinirea viziunii de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030...

Anunțul vine la scurt timp după ce LIBERTY a semnat contractul cu Danieli, lider în furnizarea de instalații și echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric la compania-soră a LIBERTY Galați din Ostrava, Republica Cehă.

Planul de transformare a LIBERTY Galați prevede ca noile cuptoare hibride cu arc electric să înlocuiască până în 2025 producția furnalului tradițional mai vechi și mai poluant.

Se dorește transformarea Greensteel! Liberty Galați a lansat deja licitația pentru un astfel de proiect

Anunțul vine la scurt timp după ce LIBERTY a semnat contractul cu Danieli, lider în furnizarea de instalații și echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric la compania-soră a LIBERTY Galați din Ostrava, Republica Cehă. În Europa LIBERTY vizează o capacitate GREENSTEEL de 10 milioane de tone de oțel reciclat în următorii cinci ani.

Planul de transformare a LIBERTY Galați prevede ca noile cuptoare hibride cu arc electric să înlocuiască până în 2025 producția furnalului tradițional mai vechi și mai poluant. Această nouă tehnologie va permite operațiunilor de producție a oțelului de la Galați să aibă un mix de alimentare mai flexibil, permițând un amestec flexibil de fontă lichidă, fier redus direct (DRI/HBI) și fier vechi. Astfel, compania își va reduce dependența de cocs și minereu de fier importat, folosind fierul vechi din producția internă, care în prezent este exportat, și va crește flexibilitatea producției.

Prima fază a proiectului a fost deja lansată

Pentru a susține planul GREENSTEEL și obiectivul de decarbonizare, LIBERTY Galați a lansat deja prima fază de 50 MW din proiectul de energie solară de 180 MW realizat pe platforma industrială, care va furniza energie verde direct oțelăriei.

Sandip Biswas, Chief Investment Officer și CEO interimar al LIBERTY Primary Steel and Mining GFG Alliance, a declarat: „Acesta este un pas important înainte în programul de transformare a companiei LIBERTY Galați și în îndeplinirea viziunii LIBERTY Steel Group de a fi neutru în emisii de carbon până în 2030. Noile cuptoare vor reduce emisiile de carbon cu peste 80% în timp, susținând ambiția noastră de a produce GREENSTEEL cu amprentă redusă de carbon la LIBERTY Galați.”

Programul își propune să perfecționeze forța de muncă actuală

Programul de transformare va fi susținut atât de Academia GREENSTEEL, care își propune să perfecționeze forța de muncă actuală a companiei și să încurajeze tineri și specialiști să se alăture industriei, precum și de Fundația GFG care va derula o serie de programe cu universități și licee din România, menite să educe tânăra generație și să dezvolte comunitățile locale.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!