12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Analize și Trenduri – Liberty Galați, nivel record de producție în 2021. Grupul s-a ocupat și de creșterea calității produselor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

LIBERTY Galați, principalul producător integrat de oțel din România, a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Astfel, în urma unui proces de eficientizare operațională și de management, compania a raportat în 2021 un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul producției pe măsură ce transformă LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL...

5 a produs 2,1 milioane de tone de fontă lichidă, cu 13% mai mult față de 2020, fiind cel mai înalt nivel atins în ultimii 43 de ani; Laminorul de Benzi la Cald a realizat un volum de producție de 1,6 milioane de tone, în creștere cu aproape 20% față de anul precedent și cel mai bun rezultat din 2017; Oțelăria a depășit toate recordurile din ultimii 12 ani, cu 2,35 de milioane de tone de oțel lichid; Volumul de oțel turnat a crescut la 2,3 milioane de tone în 2021; Laminorul de Benzi Zincate a obținut cel mai mare nivel de producție din anul 2000, cu 222.000 de tone; Linia de Acoperire Organică a obținut, de asemenea, cel mai înalt nivel de producție înregistrat de la instalarea acesteia, 88.000 de tone, cu 15% în plus față de anul precedent.

LIBERTY Galați, principalul producător integrat de oțel din România, a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Potrivit grupului, Furnalul nr. 5 a obținut cele mai mari volume de când a fost pus în funcțiune, în 1978. Astfel, în urma unui proces de eficientizare operațională și de management, compania a raportat în 2021 un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul producției pe măsură ce transformă LIBERTY Galați într-un producător GREENSTEEL, cu o amprentă redusă de carbon. 

În ceea ce privește rezultatele pentru anul 2021, LIBERTY Galați consemnează următoarele rezultate:

Rezultatele LIBERTY Galați pentru 2021

  • Furnalul nr. 5 a produs 2,1 milioane de tone de fontă lichidă, cu 13% mai mult față de 2020, fiind cel mai înalt nivel atins în ultimii 43 de ani;
  • Laminorul de Benzi la Cald a realizat un volum de producție de 1,6 milioane de tone, în creștere cu aproape 20% față de anul precedent și cel mai bun rezultat din 2017;
  • Oțelăria a depășit toate recordurile din ultimii 12 ani, cu 2,35 de milioane de tone de oțel lichid;
  • Volumul de oțel turnat a crescut la 2,3 milioane de tone în 2021;
  • Laminorul de Benzi Zincate a obținut cel mai mare nivel de producție din anul 2000, cu 222.000 de tone;
  • Linia de Acoperire Organică a obținut, de asemenea, cel mai înalt nivel de producție înregistrat de la instalarea acesteia, 88.000 de tone, cu 15% în plus față de anul precedent.

Potrivit sursei citate, volumele mari de producție au fost susținute în aceeași masură de creșterea calității produselor. Totodată, LIBERTY Galați adaugă că performanțele companiei au fost posibile prin eforturile susținute de echipa producătorului, dar și printr-o serie de investiții operaționale realizate de grupul LIBERTY din 2019 până în prezent.

Printre investiții se numără: un proiect de modernizare a Cawper-ului nr. 1 în valoare de 13,5 milioane de euro, care a condus la creșterea performanței Furnalului nr. 5; proiecte de automatizare și de consolidare a operațiunilor Laminorului de Benzi la Cald, în valoare de 5,5 milioane de euro, care au permis companiei să beneficieze de nivelul ridicat al pieței din 2021, alături de alte proiecte de digitalizare și automatizare implementate pe platforma de la Galați. Tot în 2021 compania a inițiat un proiect de investiții în tehnologie state-of-the-art la noua linie de acoperiri organice pentru produse tubulare, în valoare de 6,3 milioane de euro. 

LIBERTY Galați, o companie a viitorului

O reacție în acest sens a venit de la Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel & Mining. Potrivit acestuia, toate rezultatele demonstrează eforturile depuse toți angajații din cadrul platformei siderurgice.

Totodată, el a subliniat și faptul că LIBERTY Galați se află acum într-o proces de transformare, astfel încât să devină companie a viitorului în ceea ce privește emisiile de carbon.

“Acestea sunt rezultate de producție excelente și dovada eforturilor depuse de toți oamenii care lucrează pe platforma siderurgică. Ele demonstrează, de asemenea, implicarea LIBERTY și resursele pe care le investește pentru a moderniza și îmbunătăți viitorul companiei și al echipei.

Ne aflăm în plin proces de transformare a LIBERTY Galați într-o companie a viitorului, cu scopul de a deveni neutri în emisii de carbon până în 2030. Sunt momente captivante pentru noi toți, cei care ne propunem să facem parte din viitorul sustenabil al companiei”, a spus acesta.

Producția din 2021, un pas important

La rândul său, Prasanta Mishra, Executive Director LIBERTY Galați, a adăugat că producția record de anul trecut este un pas important în misiunea pe care compania o are asupra reducerii de carbon. El a făcut referire și la calitatea produselor, dar și a serviciilor oferite de LIBERTY Galați.

“Producția-record de anul trecut este un pas important în misiunea noastră de a obține nu doar volume mai mari, ci și oțel de calitate, cu amprentă redusă de carbon. Dincolo de cifre, avem o calitate mai bună a produselor și serviciilor noastre, ca urmare a proiectelor de eficientizare managerială și operațională derulate în ultimii ani la LIBERTY Galați.

Continuăm eforturile de a crește nivelul de producție până la 3 milioane de tone anual iar, după implementarea planurilor de transformare GREENSTEEL, ne propunem să atingem un nivel mai ambițios, de 4 milioane de tone”, a adăugat acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!