17.9 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Analize și Trenduri – Lucian Croitoru, despre creșterea impozitelor: “Mi-e teamă că un nou sentiment de iubire este pe cale să se înfiripe” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De câte ori lucrurile au luat-o razna din cauza unor politici greșite, sectorul public a început să aibă dificultăți, iar politicienii l-au salvat crescând impozitele, adică au luat bani mai mulți de la sectorul privat, mai ales de la firme, avertizează Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Politicienii au salvat sectorul public crescând impozitele, adică au luat bani mai mulți de la sectorul privat, mai ales de la firme.

Love is like oxygen!” Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat, marţi la Parlament, despre intenţia PSD de a introduce impozitul progresiv, de la 1 ianuarie 2023, că el nu a asistat la astfel de discuţii şi că PNL ţine foarte mult la cota unică.

De câte ori lucrurile au luat-o razna din cauza unor politici greșite, sectorul public a început să aibă dificultăți, iar politicienii l-au salvat crescând impozitele, adică au luat bani mai mulți de la sectorul privat, mai ales de la firme,  avertizează Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. 

Acesta a scris pe Facebook: “Dragostea învinge întotdeauna

De câte ori lucrurile au luat-o razna din cauza unor politici greșite, cum a fost de exemplu cea numită „wage-led growth”, sectorul public a început să aibă dificultăți. Politicienii au salvat sectorul public crescând impozitele, adică au luat bani mai mulți de la sectorul privat, mai ales de la firme. Au făcut-o de câteva ori în 32 de ani. Acelea au fost perioadele în care politicienii au iubit FMI-ul. Nu, nu l-au iubit pentru împrumuturile acordate de acesta, ci pentru că aveau pe cine să dea vina. Noi nu suntem niciodată vinovați, ci cei din exterior. Mi-e teamă că un nou sentiment de iubire este pe cale să se infiripe. Love is like oxygen!”

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat, marţi la Parlament, despre intenţia PSD de a introduce impozitul progresiv, de la 1 ianuarie 2023, că el nu a asistat la astfel de discuţii şi că PNL ţine foarte mult la cota unică. În plus, ministrul a amintit că Guvernul României şi-a asumat să nu crească taxele.

  • Florin Cîţu: Ar fi culmea să introducem acum noi taxe

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat luni că nu susţine introducerea de noi taxe, pentru că această măsură ar însemna “bani mai puţini la buget”.

“Vă spun ca membru al PNL. Noi nu susţinem, avem şi program de guvernare, nu susţinem taxe noi. (…) PNL a venit cu soluţii în 2020, 2021, ani record pentru gradul de colectare. Veniturile au crescut la 32,7%, 32,8% din PIB în 2020 şi 2021, după ce am scos taxele. Ar fi culmea acum să introducem taxe. Asta ar însemna bani mai puţini la buget. Dacă se va ajunge acolo, conducerea PNL va veni în BEX şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin o astfel de soluţie”, a precizat Cîţu, la Senat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni că Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă, dar a adăugat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv “cu deductibilităţile necesare”.

Marius Budăi: Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, s-a gândit să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, marţi, că liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea despre acordarea anumitor deduceri pentru persoanele cu salarii mai mici, atunci când a lansat ideea impozitării progresive şi nu se referea la introducerea unor cote mai mari de impozitare, deoarece există aceste probleme cu preţurile.

„Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază, cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu preţurile, să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuţiei, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita preşedintele partidului o discuţie în coaliţie, ce va ieşi din coaliţie vom comunica”, a afirmat Marius Budăi, la o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD Ploieşti.

El a adăugat că în România nu mai există o cotă unică de impozitare. „Noi în România nu mai avem impozitare unică. Avem pensionari care până la 2.000 de lei nu plătesc absolut niciun leu impozit şi se plăteşte doar pentru suma de peste 2.000 de lei. Avem în economie societăţi comerciale care plătesc 1% impozit pe venit, alţii care plătesc 16% impozit pe profit şi exemplele pot continua”, a completat Budăi.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!