0.8 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Analize și Trenduri – Marea Britanie are cea mai mare inflație din ultimii 41 de ani. Guvernul pregătește măsuri „dureroase dar necesare” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Creșterile galopante ale facturilor și prețurilor la alimente au împins inflația din Regatul Unit la un record de 41 de ani, cu o zi înainte ca ministrul de finanțe, Jeremy Hunt, să anunțe creșteri de taxe „dureroase dar necesare” și tăieri ale cheltuielilor, măsuri menite să oprească creșterea prețurilor, scrie Reuters.

De asemenea, o creștere mare și față de luna septembrie, când inflația era de 10,1%, a anunțat Biroul pentru Statistică Națională din Marea Britanie.

Analiștii spuneau că aceste creșteri ale inflației pun presiune pe Banca Angliei să mărească rata dobânzii de politică monetară, însă măsurile de austeritate ce vor fi anunțate joi ar putea însemna că că dobânzile vor fi crescute mai puțin decât era așteptat...

Creșterile galopante ale facturilor și prețurilor la alimente au împins inflația din Regatul Unit la un record de 41 de ani, cu o zi înainte ca ministrul de finanțe, Jeremy Hunt, să anunțe creșteri de taxe „dureroase dar necesare” și tăieri ale cheltuielilor, măsuri menite să oprească creșterea prețurilor, scrie Reuters.

Prețurile au crescut la 11,1% între octombrie 2021 și octombrie 2022, cea mai mare creștere anuală a inflației din octombrie 1981. De asemenea, o creștere mare și față de luna septembrie, când inflația era de 10,1%, a anunțat Biroul pentru Statistică Națională din Marea Britanie.

Un sondaj cu economiști al Reuters previziona, anterior, o inflație de 10,7%. Este probabil ca acesta să fie vârful al inflației în Marea Britanie ca urmare a multiplelor crize care afectează economia britanică și cea globală.

„Este datoria noastră să ajutăm Banca Angliei în misiunea ei de a aduce inflația în limite printr-o acțiune responsabilă față de finanțele țării”, a declarat Jeremy Hunt.

Analiștii spuneau că aceste creșteri ale inflației pun presiune pe Banca Angliei să mărească rata dobânzii de politică monetară, însă măsurile de austeritate ce vor fi anunțate joi ar putea însemna că că dobânzile vor fi crescute mai puțin decât era așteptat.

„Regatul Unit se află într-o situație destul de neobișnuită, în care guvernul are în plan un pachet de măsuri serioase pentru a-și echilibra finanțele. Nivelul măsurilor fiscale propuse va afecta, cu siguranță, și creșterea economică dar va trage în jos și inflația, permițând Băncii Angliei să crească dobânzile într-un ritm ceva mai puțin agresiv”, a spune Ellie Henderson, economistă la Investec, citată de Reuters.

Pe de altă parte, Mike Bell, strateg pentru piața globală la JP Morgan Asset Management, spune că datele arată că presiunea inflației dată de piața muncii a fost subestimată și că Banca Angliei va crește, probabil, rata dobânzii de politică monetară la un vârf de 4,5% de la 3% în prezent.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!