1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Analize și Trenduri – Meta Platforms crește în popularitate în rândul investitorilor pe platforma eToro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Având în vedere că acțiunile de creștere continuă să depășească piața în general, este logic ca investitorii să le vadă ca fiind cel mai bun mod în care să își păstreze banii în acest moment.” Cele mai deținute acțiuni de către clienții eToro la nivel global la sfârșitul trimestrului 4 2021 Poziția actuală (T4 2021) Acțiune Poziție T3 2021 Poziție T4 2020 1 Tesla Motors... 2 1 3 Amazon 4 4 4 Apple 3 3 5 Alibaba 6 5 6 Meta Platforms 13 10 7 GameStop Corp 5 150 8 Microsoft 7 8 9 Alphabet 8 9 10 NVIDIA Corp 12 11 Sursă: eToro Cele mai deținute acțiuni de către clienții eToro în România la sfârșitul trimestrului 4 2021 Poziție actuală (T4 2021) Acțiune Poziție T3 2021 Poziție T4 2020 1 Nio Inc...

Meta Platforms crește în popularitate în rândul investitorilor pe platforma eToro

Datele platformei globale de investiții eToro arată că Meta a urcat de pe locul 13 în trimestrul al treilea pe locul șase în ultimul trimestru din 2021. 

Ben Laidler, strategul pentru piețe globale al eToro, comentează: „Popularitatea în creștere a Meta Platforms în rândul investitorilor ar putea fi ușor surprinzătoare, având în vedere că a rămas în urma pieței în trimestrul al patrulea. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care mai mulți investitori individuali dețin acțiunile.

În primul rând, la un preț de 23 de ori mai mare decât câștigurile consensuale din 2022, este cea mai ieftină dintre toate acțiunile majore din domeniul tehnologiei din SUA, cu o evaluare aproape în linie cu cea a S&P 500 în general, dacă ne uităm la raportul preț – beneficiu. În al doilea rând, compania a renunțat la numele de Facebook și s-a ancorat de un sector în devenire, care începe să provoace un entuziasm real în rândul multor investitori. 

Metaversul este o oportunitate, cu un potențial de creștere uriaș, iar faptul că Meta și-a pus marca și resursele în spatele acestuia va fi un mare catalizator pentru dezvoltarea sa. Și, deși nu este singura companie care explorează acest domeniu, va fi, fără îndoială, unul dintre principalii jucători.”

Companiile de creștere rămân foarte populare în rândul investitorilor și domină topul celor mai deținute 10 acțiuni pe eToro, în ciuda temerilor legate de creșterea inflației și a ratelor dobânzilor.

Banca Angliei a devenit luna trecută prima mare bancă centrală care a majorat ratele dobanzilor de la minimele record, în timp ce Rezerva Federală a SUA a avertizat investitorii să se aștepte la trei majorări de dobanzi cheie în acest an.

In ciuda avertismentul FED, compania de vehicule electrice Tesla a ramas in topul celor mai deținute acțiuni pe platforma eToro la nivel global la sfarsitul trimestrului 4, în timp ce rivala sa din China, Nio, ocupa locul 2.

Uriașii tech Amazon (al treilea cel mai deținut în T4), Apple (locul 4), Alibaba (locul 5), Microsoft (locul 8) și Alphabet (locul 9), compania-mamă a Google, și-au păstrat pozițiile în top 10 la sfârșitul T4.

Cum stau lucrurile în România

În România, Nio și-a păstrat statutul de cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro. Intrată în top după listarea de anul trecut, compania UiPath, născută în România, dar și Tesla și-au păstrat de asemenea pozițiile din clasament, ocupând locul al doilea și al treilea, în timp ce Meta Platforms (fosta Facebook) a intrat în top, urcând de pe poziția 19 în Q3  pe locul 9 în clasament în T4.

Companii precum Apple (locul 4), GameStop (locul 5), Palantir Technologies (locul 6), Alibaba (locul 7), Amazon (locul 8) și BioNano Genomics (locul 10) se mențin în continuare în top zece cele mai deținute acțiuni, demonstrând că investitorii români urmează trendul global.

Laidler adaugă: „Rezerva Federală a SUA a semnalat că este pregătită să majoreze ratele dobânzilor de trei ori în acest an. În mod normal, te-ai aștepta ca investitorii să țină cont de aceste avertismente și să renunțe la acțiunile de creștere și să se orienteze către acțiunile de valoare, însă datele noastre arată că acest lucru nu se întâmplă în mod clar.

Șase dintre primele 10 cele mai deținute acțiuni de pe platforma eToro la nivel global, la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru sunt ceea ce aș numi „noile mijloace de apărare” ale Big Tech. Sau, cu alte cuvinte, companii care au poziții dominante pe piață, o creștere puternică, marje ridicate și bilanțuri puternice. Deși pot avea evaluări ridicate, investitorii încep să le vadă ca pe niște acțiuni pentru orice fel de perioade, capabile să navigheze cu succes indiferent de ce le aruncă în față Fed sau economia. În plus, investitorii încearcă să depășească inflația, care se situează la un maxim al ultimilor 40 de ani în SUA. Având în vedere că acțiunile de creștere continuă să depășească piața în general, este logic ca investitorii să le vadă ca fiind cel mai bun mod în care să își păstreze banii în acest moment.”

 

Cele mai deținute acțiuni de către clienții eToro la nivel global la sfârșitul trimestrului 4 2021
Poziția actuală

(T4 2021)

Acțiune  

 

Poziție T3 2021 

 

 

Poziție T4 2020 

1 Tesla Motors, Inc. 1 2
2 Nio Inc. 2 1
3 Amazon 4 4
4 Apple 3 3
5 Alibaba 6 5
6 Meta Platforms 13 10
7 GameStop Corp 5 150
8 Microsoft 7 8
9 Alphabet 8 9
10 NVIDIA Corp 12 11

Sursă: eToro 

Cele mai deținute acțiuni de către clienții eToro în România la sfârșitul trimestrului 4 2021
Poziție actuală

(T4 2021)

Acțiune  

 

Poziție T3 2021 

 

 

Poziție T4 2020 

1 Nio Inc. 1 1
2 UiPath Inc. 2 N/A
3 Tesla Motors, Inc. 3 2
4 Apple 5 4
5 GameStop Corp. 4 142
6 Palantir Technologies Inc. 6 3
7 Alibaba 8 6
8 Amazon 9 7
9 Meta Platforms Inc 19 14
10 BioNano Genomics Inc 7 21

Source: eToro 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!