3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Analize și Trenduri – Microplastic găsit pentru prima dată în carnea și laptele animalelor crescute la fermă – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Oamenii de știință au detectat în premieră contaminarea cărnii de vită și de porc cu microplastic, care a fost descoperit și în sângele animalelor crescute în ferme, scrie The Guardian. Instituția Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) din Olanda a anunțat descoperirea particulelor de plastic în trei sferturi din produsele din carne și lapte testate și în

Oamenii de știință au detectat în premieră contaminarea cărnii de vită și de porc cu microplastic, care a fost descoperit și în sângele animalelor crescute în ferme, scrie The Guardian.

Instituția Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) din Olanda a anunțat descoperirea particulelor de plastic în trei sferturi din produsele din carne și lapte testate și în toate probele de sânge studiate.

Microplasticele au fost găsite și în toate produsele furajere testate ceea ce ar putea indica o cale importantă de contaminare. Furajele erau împachetate în ambalaje de plastic, o potențială sursă de contaminare.

Cercetătorii de la VUA au raportat existența microplasticului în sângele uman în luna martie și au folosit aceleași metode pentru a testa produsele animale. Descoperirea particulelor în sânge arată că acestea se pot deplasa în interiorul corpului și se pot depune în organe.

Microplasticul distruge celulele umane

Cercetătorii sunt îngrijorați de noile informații pentru că testele de laborator au arătat că microplasticele fac rău celulelor corpului uman, iar particulele din aerul poluat care intră în corp provoacă milioane de decese timpurii în fiecare an.

Cantități uriașe de deșeuri plastice sunt aruncate în mediul înconjurător, iar microplasticul a contaminat întreaga planetă, de la vârful Muntelui Everest până la cele mai adânci oceane. Oamenii sunt contaminați cu aceste particule minuscule prin consumul de alimente și apă, cât și prin aer.

Studiul pilot a fost realizat pentru a determina dacă microplasticele se găsesc în animalele de fermă, în carne și lactate.

Oamenii de știință au testat 12 probe de sânge de vacă și tot atâtea probe de sânge de porc și au găsit microplastic, inclusiv polietilenă și polistiren, în fiecare dintre ele.

Laptele testat a fost obținut din cutii de la supermarket, cisterne de lapte și prin mulgere manuală. 18 dintre cele 25 de probe erau contaminate cu microplastic.

Microplasticul s-a descoperit și în laptele vândut la magazin

Șapte din opt probe de carne de vită și cinci din opt probe de carne de porc erau și ele contaminate. „Nu se cunoaște dacă există vreun risc toxicologic la aceste descoperiri”, se menționează în raport.

Animalele de fermă și carnea obținută de la ele nu au fost testate încă în alte țări, dar prezența microplasticului a fost raportată în laptele din magazinele din Elveția și laptele de fermă din Franța.

Maria Westerbos de la Fundația Supa de Plastic, persoana care a comandat cercetarea realizată de universitatea din Amsterdam, a spus că în condițiile în care „microplasticele sunt prezente în furaje, nu este surprinzător că cea mai mare parte din produsele din carne și lapte testate conțin microplastice. E nevoie urgentă să curățăm lumea de plasticele din hrana animalelor pentru a proteja sănătatea animalelor de fermă și a oamenilor.”

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!