20 C
București
luni, mai 23, 2022

Analize și Trenduri – Ministrul Economiei, despre posibilitatea stocării gazelor naturale în goluri miniere: Este un proiect important – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Preţurile de stocare a acestor gaze sunt mai mici cu până 30% decât în condiţii normale, investind în acele capacităţi mari de stocare a gazelor”, a declarat ministrul Economiei, la Salina Praid, unde a participat la lansarea unei aplicaţii mobile destinate turiştilor care îşi petrec timpul în galeria de vizitare.

Adâncimile cele mai mari se găsesc în zona Ocna Mureş, unde avem adâncimi de peste 1.200 metri ale golului minier, iar acolo capacitatea de stocare, în afară de faptul că este foarte mare, este extrem de avantajos să stochezi la adâncimi foarte, foarte mari şi foarte uşor de extras gazul la suprafaţă atunci când ai nevoie”, a arătat directorul general al Salrom, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit, vineri, la Praid, despre posibilitatea stocării gazelor naturale în golurile miniere, proiect pe care îl consideră important în contextul actual şi care ar asigura României capacitarea de stocare necesară.

“Avem în transparenţă decizională normele de aplicare a legii minelor, în care avem posibilitatea să stocăm gaze naturale în golurile miniere şi să putem să extragem din aceste goluri miniere gaz ori de câte ori avem nevoie. Deci, este un proiect important, un proiect care poate să asigure României capacitatea de stocare necesară, care, în condiţiile actuale, e deficitară şi cu ajutorul lor, atât Salrom, cât şi distribuitorii de gaz să beneficieze. Preţurile de stocare a acestor gaze sunt mai mici cu până 30% decât în condiţii normale, investind în acele capacităţi mari de stocare a gazelor”, a declarat ministrul Economiei, la Salina Praid, unde a participat la lansarea unei aplicaţii mobile destinate turiştilor care îşi petrec timpul în galeria de vizitare.

La rândul său, directorul general al Societăţii Naţionale a Sării, Salrom, Constantin Dan Dobrea, a precizat că este vorba de o capacitate de stocare de câteva miliarde de metri cubi iar gazul natural poate fi extras de câte ori este nevoie.

“Avem câteva miliarde de metri cubi capacitate de stocare. Marele avantaj al folosirii golului minier ca spaţiu de depozitare a gazului este faptul că, spre deosebire de depozitele clasice, în afară de costurile mai scăzute, poate fi extras gaz de fiecare dată, atunci când ai nevoie. În depozitele clasice de gaz, la acest moment, extracţia se face de maximum două ori pe an. Atât îţi permite, e vorba de egalizarea presiunilor şi aşa mai departe. Faptul că aceste goluri miniere există deja, nu mă refer la cele care sunt folosite în scop turistic, pot fi folosite pentru a depozita gaz este, aşa cum a spus domnul ministru, un mare avantaj, ţinând cont de contextul actual, în a echilibra preţurile gazelor atunci când este necesar. Şi mai mult decât atât, aduce şi beneficii statului român. (…) Golurile miniere se găsesc la toate salinele din subordinea Salrom. Adâncimile cele mai mari se găsesc în zona Ocna Mureş, unde avem adâncimi de peste 1.200 metri ale golului minier, iar acolo capacitatea de stocare, în afară de faptul că este foarte mare, este extrem de avantajos să stochezi la adâncimi foarte, foarte mari şi foarte uşor de extras gazul la suprafaţă atunci când ai nevoie”, a arătat directorul general al Salrom, potrivit Agerpres.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!