20 C
București
luni, mai 23, 2022

Analize și Trenduri – Mişcările Armatei ruse, sincronizate cu atacuri cibernetice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cel puțin șase grupuri diferite de hacking legate de Kremlin au efectuat aproape 240 de atacuri cibernetice împotriva unor ținte ucrainene, a declarat miercuri Microsoft, conform CNN.

<!-- --> Burt a citat un atac cibernetic asupra unei companii ucrainene de radiodifuziune la 1 martie, în aceeași zi cu un atac cu rachete ruse împotriva unui turn de televiziune din Kiev, și e-mailuri malițioase trimise ucrainenilor...

La începutul acestei luni, un grup de hackeri legat de armata rusă a vizat o substație electrică ucraineană într-un atac care, dacă ar fi avut succes, ar fi putut întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru 2 milioane de persoane, potrivit oficialilor ucraineni.


Cel puțin șase grupuri diferite de hacking legate de Kremlin au efectuat aproape 240 de atacuri cibernetice împotriva unor ținte ucrainene, a declarat miercuri Microsoft, conform CNN.

Datele prezentate dezvăluie o sferă mai largă de presupuse acțiuni rusești în timpul războiului din Ucraina decât au fost documentate anterior.

„Utilizarea de către Rusia a atacurilor cibernetice pare să fie puternic corelată și, uneori, direct sincronizată cu operațiunile sale militare cinetice”, a declarat Tom Burt, un vicepreședinte Microsoft.

Raportul Microsoft este cea mai cuprinzătoare prezentare publică de până acum a eforturilor de piraterie informatică ale Rusiei legate de războiul din Ucraina.

<!–

–>

Burt a citat un atac cibernetic asupra unei companii ucrainene de radiodifuziune la 1 martie, în aceeași zi cu un atac cu rachete ruse împotriva unui turn de televiziune din Kiev, și e-mailuri malițioase trimise ucrainenilor, în care se pretindea în mod fals că guvernul ucrainean îi „abandonează” în timpul asediului rusesc asupra orașului Mariupol.

Presupușii hackeri ruși lucrează pentru a compromite organizații din întreaga Ucraină și este posibil să fi colectat informații despre parteneriatele militare ucrainene cu multe luni înainte de invazia la scară largă din februarie, se arată în raportul Microsoft.

Atacurile militare ale Rusiei asupra Ucrainei „se corelează uneori cu atacuri cibernetice, în special atunci când implică atacuri asupra infrastructurii de telecomunicații în anumite zone”, a declarat miercuri reporterilor Victor Zhora, un înalt oficial al guvernului ucrainean.

În săptămânile care au urmat invaziei Rusiei în Ucraina, unii experți și oficiali americani au fost surprinși că nu au existat mai multe atacuri cibernetice rusești notabile, perturbatoare, asupra țării. Posibilele explicații au variat de la dezorganizarea în planificarea militară rusă la apărarea întărită a Ucrainei și până la faptul că bombele și gloanțele au prioritate față de hacking în timp de război.

Dar o avalanșă de presupuse piraterii informatice rusești și belaruse care au avut ca scop destabilizarea Ucrainei a avut loc într-adevăr, unele apărând la câteva săptămâni după ce au avut loc. Unele încercări de hacking au avut mai mult succes decât altele.

La începutul acestei luni, un grup de hackeri legat de armata rusă a vizat o substație electrică ucraineană într-un atac care, dacă ar fi avut succes, ar fi putut întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru 2 milioane de persoane, potrivit oficialilor ucraineni. Dar, în timp ce același grup de hackeri a reușit să taie energia electrică în Ucraina în 2015 și 2016, recentul atac cibernetic nu a afectat furnizarea de energie electrică la compania de electricitate vizată, potrivit Zhora.

Oficialii de la Casa Albă, Departamentul pentru Securitate Internă și alte agenții au lucrat îndeaproape cu omologii ucraineni pentru a încerca să se apere împotriva hackerilor ruși și pentru a obține informații despre capacitățile rusești care ar putea fi folosite împotriva SUA.

Ucraina a fost, din păcate, un fel de teren de joacă pentru armele cibernetice în ultimii opt ani”, a declarat Zhora. „Iar acum vedem că unele tehnologii care au fost testate sau unele dintre atacurile care au fost organizate asupra infrastructurii ucrainene continuă în alte state.”

Hackerii ruși „continuă să fie periculoși”, a declarat Zhora miercuri. „Ei continuă să amenințe democrațiile, să amenințe spațiul cibernetic ucrainean. Cu toate acestea, nu cred că își pot scala războinicii cibernetici sau că pot folosi niște tehnologii complet noi care pot ataca infrastructura ucraineană.”

CNN a solicitat un comentariu din partea ambasadei Rusiei la Washington, DC, cu privire la raportul Microsoft.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.cotidianul.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!