5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Analize și Trenduri – Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech pentru încălcarea brevetelor ARNm – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech pentru încălcarea brevetelor ARNm Vineri, 26 august 2022, Moderna a intentat un proces împotriva Pfizer și BioNTech „pentru încălcarea brevetelor ARNm.” „Moderna consideră că vaccinul COVID-19 Comirnaty al Pfizer și BioNTech încalcă brevetele depuse de Moderna între 2010 și 2016 care acoperă tehnologia fundamentală a Moderna privind ARNm.

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech pentru încălcarea brevetelor ARNm

Vineri, 26 august 2022, Moderna a intentat un proces împotriva Pfizer și BioNTech „pentru încălcarea brevetelor ARNm.”

„Moderna consideră că vaccinul COVID-19 Comirnaty al Pfizer și BioNTech încalcă brevetele depuse de Moderna între 2010 și 2016 care acoperă tehnologia fundamentală a Moderna privind ARNm. Această tehnologie revoluționară a fost esențială pentru dezvoltarea propriului vaccin COVID-19 cu ARNm, Spikevax.

Pfizer și BioNTech au copiat această tehnologie, fără permisiunea Moderna, pentru a produce Comirnaty”, scrie într-un comunicat de presă emis de către compania farmaceutică din Cambridge, Massachusetts, citat de către CNN.

Moderna va deschide o noua fabrică de vaccinuri în Melbourne

În altă ordine de idei, vă amintim că Moderna a anunțat recent că va deschide o unitate de producție de vaccinuri ARNm în orașul australian Melbourne, o premieră în emisfera sudică. Proiectul va avea sediul la una dintre cele mai mari universități din Australia (Monash) și va produce 100 de milioane de doze de vaccin pe an pentru Covid-19, gripă și alte boli.

Spikevax al Moderna a făcut parte dintr-o nouă clasă de vaccinuri dezvoltate în timpul pandemiei de coronavirus, care utilizează o tehnologie de ultimă generație numită ARN mesager (ARNm). Aceste vaccinuri pot fi dezvoltate rapid și folosesc o moleculă pentru a învăța organismul să identifice și să lupte împotriva unui agent patogen, cum ar fi Covid-19, spre deosebire de vaccinurile tradiționale, care conțin o bucată mică de bacterie sau virus.

Construcția instalației de fabricare a ARNm va începe anul acesta și va fi finalizată abia în 2024, iar producția de vaccinuri va începe la scurt timp după aceea.

Prim-ministrul din Australia, Anthony Albanese, a declarat că această inițiativă este o „dovadă de încredere” a companiei americane în țara sa. Pentru Australia, nu este vorba doar despre sănătate sau știință, ci „și despre securitatea națională”, după ce Australia s-a confruntat cu grave lipsuri de vaccinuri împotriva COVID-19 în timpul pandemiei provocată de coronavirus.

Melbourne s-a confruntat cu unul dintre cele mai lungi blocaje din lume, în timp ce autoritățile australiene încercau să limiteze virusul.

Anthony Albanese a povestit că o lecție a pandemiei a fost că „trebuie să producem mai multe lucruri aici. Nu putem continua să presupunem că este în regulă să ne aflăm la capătul lanțurilor de aprovizionare globale”. „În această parte a lumii, în regiunea cu cea mai rapidă creștere din lume din istoria omenirii, avem ocazia de a proiecta această capacitate și în Indo-Pacific”, a explicat el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!