1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Analize și Trenduri – NASA îşi amână planurile de a trimite astronauţi pe Lună cel puţin până în 2025 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Vineri, un tribunal federal a respins plângerea prin care Blue Origin contesta în instanţă decizia luată de NASA de a alege compania SpaceX pentru a dezvolta un viitor modul de alunizare... După ce companiei spaţiale SpaceX condusă de Elon Musk i-a fost atribuit de NASA proiectul de a dezvolta un sistem de alunizare cu echipaj uman în aprilie, compania concurentă Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos a intentat un proces care a durat luni de zile... Agenţia spaţială americană NASA a anunţat amânarea cel puţin până în 2025 a planurilor sale de a trimite din nou astronauţi pe Lună, relatează miercuri dpa.

Agenţia spaţială americană NASA a anunţat amânarea cel puţin până în 2025 a planurilor sale de a trimite din nou astronauţi pe Lună, relatează miercuri dpa, potrivit Agerpres.

“Revenirea pe Lună cât mai repede şi cât mai în siguranţă posibil este o prioritate a agenţiei”, a declarat administratorul NASA Bill Nelson într-o conferinţă de presă marţi.

El a subliniat că trimiterea primei misiuni cu echipaj uman pe Lună în cadrul programului Artemis al NASA “nu va avea loc probabil mai devreme de 2025”.

Programul Artemis prevedea iniţial ca astronauţii americani să ajungă din nou pe Lună, pentru prima dată în aproape 50 de ani, până în 2024. Administraţia Trump, în timpul căreia a fost lansat programul Artemis, a anunţat acest lucru în 2019.

Pentru că misiunea şi-a depăşit deja semnificativ bugetul în termeni de bani şi timp, observatorii şi-au exprimat demult îndoiala că acest program va putea fi respectat.

Disputele juridice sunt un alt factor din spatele întârzierii. După ce companiei spaţiale SpaceX condusă de Elon Musk i-a fost atribuit de NASA proiectul de a dezvolta un sistem de alunizare cu echipaj uman în aprilie, compania concurentă Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos a intentat un proces care a durat luni de zile.

Vineri, un tribunal federal a respins plângerea prin care Blue Origin contesta în instanţă decizia luată de NASA de a alege compania SpaceX pentru a dezvolta un viitor modul de alunizare, denumit Starship, care ar trebui să le permită americanilor, graţie programului Artemis, să revină pe Lună.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!