5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Analize și Trenduri – Nicolae Ciucă îi răspunde lui Florin Cîțu: Avem cea mai mare sumă pentru invesții din ultimii 32 de ani – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a spus premierul.Declarația vine după ce Cîțu a spus că suma alocată pentru investiții este sub pragul stabilit în coaliție.„Când s-a negociat această coaliție de guvernare... Bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate cât şi unei viziuni de dezvoltare şi oportunităţilor viitoare ce au ca scop o viaţă mai bună pentru cetăţenii României”...

Bugetul pe 2022 are cea mai mare alocare pentru investiţii din ultimii 32 de ani, dublul sumei investiţiilor realizate în 2019, a spus premierul Nicolae Ciucă. Declarația vine după criticile aduse proiectului de buget de Florin Cîțu, președintele PNL, care s-a plâns că suma alocată investițiilor este mai mică de pragul de 7% negociat în coaliție.

„Avem pe masa ședinței de Guvern bugetul ce include cea mai mare alocare de investiții din utimii 32 de ani. Fonddurile însumează aproximativ 88,8 miliarde de lei, care reprezintă practic dublul sumei de investiții realizate în 2019. Valoarea acestor bani constă în beneficiile pe care le vor aduce pentru oameni proiectele realizate”, a spus premierul.

Declarația vine după ce Cîțu a spus că suma alocată pentru investiții este sub pragul stabilit în coaliție.

„Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a spus președintele PNL.

„Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, adăugat el.

Fără creșteri de taxe

„Vom aproba un buget echilibrat, responsabil şi realist. Bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate cât şi unei viziuni de dezvoltare şi oportunităţilor viitoare ce au ca scop o viaţă mai bună pentru cetăţenii României”, a mai spus Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că bugetul se bazează pe predictibilitate şi stabilitate.

„Am reuşit, prin bugetul pe anul viitor, să menţinem o serie de pârghii care păstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească, dar şi să pregătim investiţii majore, finanţate din fonduri naţionale şi europene”, a spus Ciucă.

„Aşa cum ne-am angajat, nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri. Vom menţine regimul actual al IMM-urilor, şi toate măsurile aflate în vigoare pentru susţinerea antreprenorilor”, a spus Ciucă.

Editor : M.B.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!